Akrilik Boya İle Neler Yapılabilir?

20-08-2020 15:43
Akrilik Boya İle Neler Yapılabilir?

 Akrilik Boya İle Neler Yapılabilir?

Akrilik boya ile neler yapılabilir, bu konuda boyanın nitelikleri birçok kullanım alanı oluşmasın olanak sağlamaktadır. Su bazlı yapısı ve toksik içermeyen yapısı ile insan sağlığına zararı yoktur. Çabuk kuruma özelliği ile birçok alanda kolayca kullanabilirsiniz.
1.Okul öncesi çalışmalar: Evde ya da kreşlerde sağlanan eğitimlerde çocuğunuzun gelişimini destekleyen faaliyetlerde akrilik boya tercih edilmektedir. Fırça ya da farklı materyallerle kağıt, fon kağıdı ve el işi kağıdı gibi çeşitli zeminlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Akrilik boya nereden alabilirim
2.Hobi çalışmaları: El sanatları için akrilik boya paha biçilemez bir malzemedir. Kıvamı, pigmetleri ve pürüzsüz dokusu ile ahşap, seramik, kumaş gibi birçok zeminde kullanıma uygundur. Hızlı kuruma özelliği sayesinde de verimli çalışmalar sağlayabilirsiniz.
3.Sanat çalışmaları: Tuval üzerine gerçekleştirilen sanat akımları için akrilik boya sıklıkla kullanılmaktadır. Uygun fiyatı ve dayanıklılığı sayesinde çalışmalardan yüksek verim sağlanabilmektedir.

Akrilik Boya Nasıl Kullanılır?

Akrilik boya kullanımı zemine, amaca bağlı olarak kullanım şekil de değişim göstermektedir. Akrilik boya da kullanacağınız tekniği de belirlemeniz gerekmektedir.

Ortalama bir fiyata sahip markaları tercih edebilirsiniz. Boyanın yanında ihtiyacınıza uygun fırçalar da satın almalısınız.
Akrilik boya seti için boyaları tek tek ya da karıştırarak kullanabilirsiniz.
İsteğinize uygun olarak boyaya su katabilirsiniz. Bu şekilde boyayı seyreltebilirsiniz.
Fırçayı boyaya batırın, fazla boyayı sıyırın.
Tuval, kağıt vb. zemine tekniğe uygun olarak sürerek kullanınız.

 Akrilik Boya Uygulama Teknikleri

Akrilik boya çalışmaları için kullanılan teknikler oldukça fazladır. İcra edeceğiniz hobi ya da çalışmaya uygun bir tekniği tercih edebilirsiniz. İşte yararlanabileceğiniz akrilik boya kullanım teknikleri:
1.Kuru fırça tekniği: Kuru bir fırça yardımıyla kağıt ve türevi bir zeminde güçlü bir renk tonu meydana getirebilirsiniz. Fırçanın sağladığı düzensiz çizgiler farklı etki yaratmaktadır.
2.Yıkama tekniği: Bu teknikle boyaya su katabilirsiniz. Kuru fırça tekniğinde olduğu şekilde uygulama sağlayabilirsiniz. Diğer tekniğe göre daha doygun bir doku  meydana gelmektedir.
3.Noktalama tekniği: Yuvarlak bir fırça ile daha rahat bir kullanım sağlayabilmektedir. Boyaya yüzeysel bir şekilde batırarak, uygulanacak zemine ince ince dokundurulurak farklı bir doku sağlanabilmektedir.
4.Sıçratma tekniği: Islak bir fırça kullanacağınız bu teknik en eğlenceli tekniklerden biridir. Modern sanat anlayışına farklı bir bakış sağlayabileceğiniz teknikte, uygulama kolaylığı vardır.
Fırçaya vurarak zemine sıçratacağınız boyalarle zeminde soyut bir manzara yaratabilirsiniz.
5.Baskılama tekniği: Sünger, kağıt peçete vb. materyallerle fırçasız kullanım yapabileceğiniz bu teknikle eşi benzeri olmayan dokular elde edebilirsiniz.

Akrilik Boya Nerede Satılır?

Akrilik boya her yerde kolayca bulabileceğiniz bir üründür. Çeşitli fiyat skalasına sahip bütçenize uygun farklı renklerde setler alabilirsiniz. Kırtasiye, market ve hobi mağazalarından akrilik boya seti temin edebiirsiniz. Aynı zamanda internette eticaret sitelerinde yapacağınız ufak bir araştırma ile birçok markanın kıyasını yapıp, ihtiyacınıza uygun ürüne sahip olabilirsiniz. 
Akrilik boya ile neler yapılabilir sorusu tamamen sizin yaratıcılık ve sanatsal yeteneğiniz doğrultusunda cevaplanabilecek bir sorudur. Bu anlamda bir sınır söz konusu değildir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.