Akrilik Boya Seti Nerede Satılır? Akrilik Boya Seti Nasıl Kullanılır?

31-01-2021 11:09
Akrilik Boya Seti Nerede Satılır? Akrilik Boya Seti Nasıl Kullanılır?

Akrilik Boya Seti Nerede Satılır? Akrilik Boya Seti Nasıl Kullanılır?

Akrilik boya seti, evde kaliteli vakit geçirmek isteyenlerin en çok tercih ettiği sanatsal malzemelerin başında gelmektedir. Ahşap boyama, polyester boyama, tuval boyama gibi faaliyetler akrilik boya seti kullanılarak gerçekleştirilebilir. Bu yazımda akrilik boya seti nerede satılır ve akrilik boya seti nasıl kullanılır sorularına cevap vermeye çalışacağım.

Akrilik Boya Nedir?

İlk olarak akrilik boyanın ne olduğunu açıklayarak yazıma başlamak istiyorum. Su bazlı olan, kıvam olarak yağlı boyayı andıran, sağlık açısından en zararsız boya türüne akrilik boya denir. Diğer boya türleri gibi kötü bir kokuya neden olmaz aksine kokusuzdur. Su bazlı olduğu için de sağlık açısından oldukça zararsızdır. 
Akrilik boyanın en önemli özelliklerinden biri çabuk kurumasıdır. Bu yüzden akrilik boya çalışması yaparken hızlı hareket edilmesi gerekir. Akrilik boya henüz kurumadıysa su ve sabunla rahatlıkla temizlenebilir fakat kuruduktan sonra suya dayanıklı hale geldiği için temizlemesi zorlaşır.

Aklınıza gelebilecek her renkte akrilik boya bulmak mümkündür. Ayrıca birçok akrilik boya markası da vardır. Cadence, Rich, Artdeco, Nova Color bu markalar arasında en öne çıkanlarıdır. 

Akrilik Boya Seti Nerede Satılır?

Yukarıda saydığım markalar akrilik boyaları ayrı ayrı sattıkları gibi set halinde de satmaktadır. Farklı renkte akrilik boyalardan oluşan bu setlere akrilik boya seti adı verilir. Urunsec.com web sitemizden her türlü sanatsal malzeme alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dolayısıyla akrilik boya setini de sitemizden alabilirsiniz. 
Benim size tavsiyem Artdeco’nun 6 adet akrilik boya, 1 adet vernik, 2 adet fırçadan oluşan seti olacaktır. Ayrıca bu setin yanında ÜrünSeç’e özel boyamanız için ahşap tepsi de hediye edilmektedir. Ahşap tepsi hediyeli akrilik boya setini satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Akrilik Boya Seti Nasıl Kullanılır?

İlk olarak akrilik boya ile ne boyamak istediğinize karar vermelisiniz. Ahşap, polyester, tuval aklınıza gelebilecek her yüzey akrilik boya ile boyanabilir. Akrilik boya su bazlı bir boya olduğu için kullanmadan önce suyla karıştırılmasına, inceltilmesine gerek yoktur. Akrilik boyaların birbirine karışmaması için palete dikkatli şekilde dökülmesi gerekir. Ardından boyanmak istenen yüzeye fırça kullanılarak uygulama yapılır. 

Ana renkler birbirine karıştırılarak farklı renkler elde edilir. Ayrıca yine boyaları birbirine karıştırarak renk koyulaştırması ve renk açması yapabilirsiniz.

Akrilik boya seti nasıl kullanılır daha iyi anlamak için sizler için çektiğimiz şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim: 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.