Defter Nasıl Yapılır

13-08-2020 09:53
Defter Nasıl Yapılır

Defter Nasıl Yapılır?

Defter, Kağıt yapraklarından oluşan ve bu yapraklara yazı yazılan bir üründür. Bu ürünler karton ve ya plastik kapak içerisine tutturma işlemi yapılır. Defter nasıl yapılır? Diye merak edenlerdenseniz evde de yapabileceğiniz bu işlemi kısaca anlatalım…

Defter yaparken gerekli malzemeler:

İp
Kalem
Cetvel
Maket Bıçağı yada makas
İhtiyaca bağlı olacak kadar a4 kağıdı
İğne
Kitap kapağı için tasarımsal kağıt

Defter için kullanılacak malzemelerin birçoğunu ürün seç. com sitesinde kolaylıkla bulabilirsiniz.

İlk adım olarak kağıtları hazırlamalısınız. 

A4 kağıtları tek tek ortadan ikiye bölün. (Toplu şekilde de yapabilirsiniz) Önemli olan hepsinin eşit boyda olmasıdır.
 
Defter kapağı tasarımsal olmalı

Defter kapağını hazırlarken bu ölçüleri kullanacaksınız. Farklı bir şey olsun istiyorsanız. A4 boyutunda da kullanabilirsiniz. Defterin kapak kısmı tamamen sizin zevkinize kalmış bir durumdur. 

Defterin orta kısmına dikkat
Asıl önemli olan kısım defterin orta kısmıdır. Bu alanda açacağınız delikler defterin dengesini belirleyecektir. Deliklerin aynı hizada olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde hoş bir görüntü olmayacaktır. Hazırladığınız kağıtların fazlalığına göre defterin tam orta kısmından 3 delik açarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Bu sırada deliklerin kalın olmamasına dikkat etmelisiniz.

Defter dikimi önemli
A4 ve kapağı birleştirdikten sonra en önemli kısım defter dikme kısmıdır. Bu kısım defter yapmanın kalbidir. İğneye istediğiniz ipi geçirebilirsiniz. İğneyi defterinizin dış bölümünden tam ortada açılmış olan delikten iç kısma doğru geçirmelisiniz. Burada püf nokta, kapağın dış kısmında kullandığınız ipten bırakmalısınız. Çünkü dikim işi bittiğinde dış kapak kısmından birleştirme olacak. Dikme işlemi yaparken ipi iyice çekmelisiniz. Bu sıkı ve sağlam olmasına olanak sağlar. Bu işlemi yaparken a4 kağıdının buruşmadığına dikkat etmelisiniz. İpin her delikten geçtiğine eminseniz, işlemi sonlandırabilirsiniz.

İşte defteriniz hazır.
Defteriniz hazır. İçerisinde kullanacağınız kağıt seçimi ve kapak seçimi tamamen size bağlıdır.

Defter yapmak bana zor geldi ürün seç com sitesinde bulunan defter ürünleri nelerdir diye soracak olursanız size önerilerde bulunalım.

Taraftarlara özel defterler için Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe taraftar defter kalem seti
Gipta Fresco Spriallı Defter pp Kapak a4
Canson Montval Suluboya Resim
Clairefontaine Kaligrafi Defter
Babalar gününe özel baskılı defter
Canson Montval Sulu boya Resim

Gibi birçok defter bulunmaktadır. Aynı zamanda, defter çeşitleri olarak kareli defter, çizgili defter, sprialli defter, spriallsiz defter, ortalı defter , büyük, küçük defter gibi bir çok çeşitte defter modeli vardır. İsteğinize göre seçim yapabilirsiniz. Ayrıca resim defteri, müzik defteri olarak farklı çeşitleri de bulunur.

Aslına bakılırsa defter kategorisi oldukça geniş bir yapıya sahiptir. Süslü defterler, özel karakterli defterler, kokulu defterler, süs defterler gibi bir çok ürün bulunur. Tüm bu ürünleri ürünseç.com sitesinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Defter hobisi olan kişiler için oldukça doğru bir yere geldiniz. 

Defterim tamamen doldu. Ne yapmalıyım?

Biten defterlerinizi geri dönüşüme gönderebilirsiniz, doğaya destek verebilirsiniz.

Sprialli defter nedir?
Orta kısmının telle kaplanmış defter anlamına gelir. Bu tarz defterlerin kullanımı bir nebze daha kolaydır.

Resim defteri nedir?
Bu ürünler genellikle yatay şekildedir. Farklı boyutları bulunur. Kişiler isteklerine göre tercih yaparlar.

Müzik defteri nedir?
Müzik defteri içerisinde özel çizgilerin bulunduğu defter çeşitleridir.

Defter fiyatları:
Defter fiyatları kişilerin bütçesini çok zorlamaz. Bu yüzden toptan veya tekil şekilde alınabilir. Defter alırken, kağıt ve kapak kalitesine dikkat etmelisiniz. Çünkü, bu malzemeleri kaliteli olması demek defterleri uzun süreli kullanmanız anlamına gelir. urunsec.com sitesinde alacağınız ürünler aynı gün kargo imkanı ile sizlere ulaşacaktır. Defter Kategorimizi hemen inceleyin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.