Fosforlu Kalem Çeşitleri Nelerdir?

22-08-2020 10:15
Fosforlu Kalem Çeşitleri Nelerdir?

 Fosforlu Kalem Çeşitleri Nelerdir?

Fosforlu kalem çeşitleri nelerdir, neredeyse her gün kırtasiye alanında yapılan değişiklikler hiç kuşkusuz en çok kalemlerden yana olmaktadır. Fosforlu kalemlerin kullanımının artmasıyla rengi, kalem ucu, içeriğindeki materyal ve kullanım alanlarında çeşitli farklılıklar artmaya ve ön plana çıkmaya başlamıştır. Fosforlu Kalem Çeşitleri linktedir. 
1.Neon renkli fosforlu kalemler: Yeşil, pembe, sarı ve daha sayamayacağımız birçok renge sahip neon fosforlu kalem çeşitleri her yaştan öğrencinin ilgisini çekebilecek düzeydedir. 
2.Metalik renk fosforlu kalemler: Silver, gold, rose gibi renklere sahip olan metalik renk fosforlu kalemler özellikle parti süslemleri yapımında tasarımcılar tarafında sıklıkla kullanılmaktadır. 
3.Su bazlı fosforlu kalemler: Küçük yaş grubu öğrencilerin tercih etmesi gereken su bazlı fosforlu kalemlerin sağlığa olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Kolay kıyafetlerin üzerinden çıkabilir.

Fosforlu Kalem Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Fosforlu kalem alırken nelere dikkat edilmelidir sorusu kullanım alanınıza bağlı olarak değişkenlik gösteren bir cevabı barındırır. En iyi fosforlu kalem tercihi yapmak kullanım standartlarınızı arttırmak adına önemlidir. Fakat ortalama bir fosforlu kalemin sahip olması gereken bazı nitelikler vardır. 
Alacağınız fosforlu kalem özel bir uca sahip olmalıdır. Bu sayede hem ince çizgiler hem de kalın çizgiler yapabileceğiniz kalemde farklı kullanım alanları yaratabilmeniz mümkündür.
Tercih edeceğiniz markanın TSE standartlarında olması önemli bir ayrıntıdır. Kalemin içerisinde bulunan bileşenler kanserojen madde içermemelidir, sağlığınız açısından tehdit oluşturmamalıdır.
Su bazlı olanlarını tercih edebilirsiniz çünkü kıyafet vb. yüzeylerden çıkması oldukça kolaydır.
Renk pigmentleri iyi olmalıdır sonuç itibariyle kağıdın üzerinde canlı bir renk görmek herkesin tercih edeceği bir konudur. Bu anlamda satın alacağınız kalemin markası önemlidir.
Kağıdın arkasına çıkacak bir mürekkebi olmamalıdır, not aldığınız zaman defterinizde şık olmayan bir görünüme sebep olabilir. 

Fosforlu Kalem Kullanım Alanları 

Fosforlu kalem kulllanım alanları düşündüğünüzden çok daha çeşitlidir. Bu alanları özetlemek gerekirse birkaç başlık altında toplayabiliriz:
Ağırlıklı olarak öğrencilerin kullandığı fosforlu kalemler okulda not tutarken, ödevlerde ya da küçük yaştaki çocukların okul etkinliklerinde sıklıkla kullanılmaktadır.
Organizasyonlarda parti süslemesi yapımında özellikle metalik renge sahip olan fosforlu kalemler tercih edilmektedir.
Tasarım temelli meslek gruplarında proje yapımlarında kullanılır. Moda tasarım, mimarlık ve mühendislik gibi pek çok meslek disiplininde renklendirme adına kullanılabilmektedir.
Kitap kurtları için vazgeçilmez bir seçenektir. Altı çizilmek istenen dolayısıyla önemli görülen yerlerin işaretlenmesinde sıklıkla kullanılır.

Fosforlu Kalem Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Okulda, evde, işte herkes tarafından severek kullanılan fosforlu kalemlerin görsel anlamda sağladığı birçok avantaj söz konusudur.
Yapılan projelerde kullanıldığı taktirde sağladığı pigment zenginliği ile bir albeni oluşturmaktır, dikkat çekmektedir.
Lise ya da üniversite öğrencilerinin ders çalışmasını eğlenceli hale getirebilir. Aynı zamanda üzerinde durulması gereken noktalar için odak oluşturulmasına yardımcı olmaktadır.
Küçük yaştaki çocukların hayal gücü ve yaratıcılıklarını ön plana çıkarması için büyük katkı sağlar.
Yazımızda fosforlu kalem çeşitleri nelerdir, kalem alınırken nelere dikkat edilmelidir gibi sorulara yanıt verdik. Fosforlu kalemlerin hayatımızda büyük bir kullanım alanına sahip olduğunu gördük.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.