Fosforlu Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

29-10-2020 15:13
Fosforlu Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Fosforlu Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Fosforlu kalemler iş ve okul hayatında sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle öğrenciler sınav haftalarında ellerinden düşürmezler. Fosforlu kalemler her ne kadar hayatımızı kolaylaştırsalar da kullanırken oldukça dikkatli olmalıyız. Çünkü yanlışlıkla çalışma ortamımızdaki diğer eşyaları boyayabiliriz. Hele hele çocukların fosforlu kalemleri kullanmayı çok sevdiğini düşünürsek evdeki diğer eşyaları boyama ihtimalleri kaçınılmazdır. Ben de bu yazımda fosforlu kalem lekesi nasıl çıkar ve fosforlu kalem nasıl silinir sorularına elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım. 

Fosforlu Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Öncelikle şunu söyleyeyim buradaki kilit nokta hızdır. Kıyafetiniz, masanız kısaca herhangi bir eşyanız fosforlu kalem lekesi olduysa hemen müdahale etmeniz gerekir. Ne kadar hızlı olursanız fosforlu kalem lekesini çıkarma ihtimaliniz o kadar artar. Ayrıca şunu da söyleyeyim fosforlu kalem lekesini çıkarmaya çalışırken kıyafetinizi mahvetme ihtimaliniz de yüksektir. Ne yazık ki fosforlu kalem lekesi kolay çıkan bir leke değildir. 

Fosforlu kalem lekesini çıkarmak için alkol veya aseton kullanabilirsiniz. Bir pamuk üzerine birkaç damla aseton ya da pamuk damlatıp lekenin üzerine uygulamalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken nokta pamukla leke üzerine ovalama işlemi yapmamanız. Çok bastırmadan ve ovalamadan hafifçe silerek lekeyi çıkarmaya çalışabilirsiniz. Eğer çok bastırırsanız ya da ovalarsanız lekeyi çıkartayım derken ürüne zarar verirsiniz. Fosforlu kalem lekesi nasıl çıkar sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz. 

Elden Fosforlu Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Elden fosforlu kalem lekesi çıkarmanın kilit noktası da erken müdahale etmektir. Lekeyi ne kadar erken silerseniz o kadar kolay çıkar. Eldeki fosforlu kalem lekesini çıkarmanın en etkili yolu sabunla yıkamaktır. İlk olarak bunu deneyebilirsiniz. Leke hala çıkmadıysa bir domatesi ikiye bölüp lekenin olduğu bölgeyi domatesle silebilirsiniz. Bunun dışında aseton, alkol, tıraş losyonu vb. Ürünler de fosforlu kalem lekesi çıkarma konusunda etkili olacaktır.

Bu yazımda fosforlu kalem lekesi nasıl çıkar sorusuna cevap vermeye çalıştım. Umarık aklınızda soru işaretleri kalmamıştır. Eğer fosforlu kalem satın almak istiyorsanız en bol çeşidin ve en uygun fiyatın olduğu ÜrünSeç’ten alışveriş yapabilirsiniz.  
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.