İmza Kalemi Nereden Alınır?

22-08-2020 12:39
İmza Kalemi Nereden Alınır?

 İmza Kalemi Nereden Alınır?

İmza kalemi nereden alınır konusuna değinecek olursak istediğiniz ürünü kırtasiyeler başta olmak üzere marketler ve internet sitelerinden satın alabilmeniz mümkündür. Günlük kullanımda sıklıkla tercih edilen imza kalemleri için günümüzde bir hediye piyasası da oluşmuştur. Kişiye özel tasarımların yapıldığı kalemlere hediye edilecek kişinin adı, soyadı ve unvanı gibi bilgileri ekleyerek kalemi kişiselleştirebilme imkanınız bulunuyor.
Hemen sitemizde imza kalemi linkini inceleyebilir.

İmza Kalemi Nedir?

Bir tükenmez kalem türü olan imza kalemi kamu kurumlarında çeşitli meslek dallarının sıkça kullandığı bir kırtasiye ürünü olmuştur. Yaklaşık 2-3 kilometreye kadar çizge çekebilme kapasitesine sahip mürekkep hazneleri ile uzun vadede kullanıma uygundur. Ergonomik yapısı ile cebinizde, çantanızda kısacası aklınıza gelebilecek her yerde kullanmanıza olanak sağlar. Şık ve zengin görünümü ile joker bir hediye alternatifi oluşturmaktadır. Bu sebeple hediyelik eşya bulabileceğiniz e-ticaret sitelerinde sayısızca tasarım imza kalemi bulunmaktadır.
Yeni işe başlayan kişilere hediye olarak tercih edilmektedir. Bunun temel nedeni kuşkusuz manevi anlamlar içermesidir. İmza kalemleri ile ilgili önemli bir ayrıntı daha mevcuttur. İş dünyasında ya da diğer alanlarda yapılan sözleşmelerde kullanılan imza kaleminin kişisel olması kimi zaman hayat kurtarıcı bir etkendir. Dolandırıcılık tekniklerinin her geçen gün arttığı ülkemizde imzanızın taklit edilmesi alışılmışın dışında bir durum değildir. Çek, senet, kontrat gibi belgelerin imzalanmasının kişiye özel bir imza kalemi ile sağlanması önemlidir. 

İmza Kalemi Modelleri ve Fiyatları

İmza kalemi modelleri ve fiyatları, ihtiyacınıza ve isteğinize uygun bir şekilde değişkenlik göstermektedir. Bu anlamda büyük tercih aralığına sahip olduğunuzu belirtmek isteriz. Hemen hemen her bütçeye hitap eden fiyat ve modelleri ile yapacağınız ufak bir araştırma ile kaliteli bir imza kalemi satın alabilmeniz mümkündür. Tercihe göre ince ve kalın uçlu imza kalemi seçeneklerine göz atabilirsiniz. Jel ya da farklı bir yapıda mürekkebi bulunan imza kalemleri de seçenekleriniz arasında yer almaktadır. Dolma kalem ya da standart bir tükenmez de imza kalemi olarak kullanılabilmektedir. 

İmza Kalemi Nasıl Olmalıdır?

İmza kalemi nasıl olmalıdır sorusu kullanım alanı ve kullanacak kişinin kullanım sıklığı ile şekillenmektedir. Fakat ideal bir imza kaleminde genel geçer birkaç temel özellik olduğundan söz edebiliriz. 
Fiziksel bir alışveriş gerçekleştiriyorsanız satın alacağınız kalemi denemenizde büyük bir fayda var. Kimi zaman hava koşullarından kaynaklanan sebeplerden mürekkep donmuş olabilemektedir.
Islak imza kalemi genel anlamda resmi belgelerde kullanıldığı için mavi ya da siyah renkli mürekkeplerden oluşmalıdır.
Kalemi sık kullanmıyorsanız, mürekkebin kurumaması adına kapaklı tasarımlar tercih edilmelidir.
Kendini kanıtlamış markaların kalemlerini tercih etmeniz halinde kalemi uzun vadede kullanabilme imkanınız vardır.
Kağıdın üzerinde kayıp gidebilen bir mürekkep kalitesine sahip olup, kullanımının gün içinde rahat olması önemli bir ayrıntıdır.
Genel anlamda uç kalınlığı kişinin tercihine bağlı olarak değişmekte olsa da, 0.7 ya da 0.9 mm uç kalınlığına sahip kalemleri kullanmak avantajlıdır.
Yazımızda sizler için imza kalemi nereden alınır sorusuna yanıt verdik. Bunun haricinde ideal bir imza kaleminde olması gereken özelliklere ve kalemin hayatımızdaki yerine ufak bir şekilde değindik.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.