Karakalem Çizim Adım Adım Nasıl Yapılır?

09-09-2020 10:07
Karakalem Çizim Adım Adım Nasıl Yapılır?

Karakalem Çizim Adım Adım Nasıl Yapılır?

Resim sanatının en çok dikkat çeken alanlarından birisi hiç kuşkusuz karakalem çalışmalarıdır. Siyah ve beyaz renklerin eşliği ile birçok detayın bir arada sunulduğu çalışmalarda eşsiz eserler ortaya koyulmaktadır. Herkesin "Ha!” deyince yapamayacağı karakalem çalışmaları, biraz yetenek istese de zaman içerisinden tekniklerin öğrenilmesi ile profesyonel seviyelere getirilebilmektedir.
Karakalem Setleri için linke tıklayın.
Bu anlamda YouTube, Instagram gibi pek çok sosyal paylaşım sitelerinde engin kaynaklara ulaşabilmeniz mümkündür. Ekstra teknik öğrenmek istiyorsanız, kursa da gidebilirsiniz. Karakalem çalışması yapmak isteyenler için kalem, silgi ve kağıt başlangıç olarak yeterlidir. Fakat çalışmalarını ilerletmeyi hedefleyenler için bu malzemeler ne yazık ki yetersiz kalacaktır. Yazımızın devamında karakalem çizim adım adım anlatacağız. 

1.Karakalem çizimi konusundaki isteğinizi unutmadan kendinizi bu konuda tetiklemeye çalışın. Yakaladığınız her fırsatı karakalem öğrenmek üzerine kullanın. İnternet üzerinden kaynak araştırmalarınızı arttırın. Başarabileceğinize inanın.
2.Karakalem çalışması yapmak için almanız gereken temel malzemeleri güvenilir bir online alışveriş sitesi üzerinden satın alın. Alacağınız kalemin özelliklerini araştırmalısınız. H, HB ve B nitelikli kalemleri karakalem çalışmalarında kullanabilirsiniz. H kalemleri ile daha sert, HB kalemleri orta yumuşaklıkta ve B kalemleri ile yumuşak dokulu çizimler elde edebilirsiniz. 
3.Doğru kalem ve doğru kağıdı seçtiğinizden emin olun. Yapmak istediğiniz resimlerin ölçeğinde tercihler yapın.
4.Tüm materyalleri aldıktan sonra kalemi nasıl tutmanız gerektiği hakkında alıştırmalar yapmalısınız. Kalemi aşağıdan tutarak daha ağır ve koyu renkler elde edebilirsiniz. Kalemi yukarıdan tutarak daha açık renkli, yumuşak ve hafif dokulu çizimler sağlayabilirsiniz.
5.Farklı stiller ve dokular elde etmek için rastgele karalamalar yapmayın. Belli tekniklerle karalama yaparak eşsiz efektler ve derinlikler yaratabilirsiniz.
6.Karakalem çalışmaları yaparken gölgelendirmeyi daima tersten yapın. Kalem sağ elinizle tutuyorsanız gölgelendirmeyi soldan, kalemi sol elinizle tutuyorsanız gölgelendirmeyi sağdan yapmayı tercih edin. Bu şekilde çizim size kolaylık sağlayacaktır.  
7.Örnek karakalem çalışmalarını incelediğinizde çizgilerin aynı kalınlıkta ve düzende olmadığını görebilirsiniz. Siz de resimlerinizi yaparken çizgileri tek tip çizmeyin. Farklı standartta çizilmiş çizgiler resminizde gerçeği yansıtır ve daha profesyonel gösterir.

Karakalem Çizim için Alınması Gereken Malzemeler

Karakalem çizim için alınması gereken malzemeler temel anlamda kalem, kağıt ve silgidir. Bu ürünleri ayrı ayrı alabilirsiniz ya da set şeklinde de alabilirsiniz. Yeni başlayacaksanız, defter silgi ve kalem almanız yeterlidir. Fakat bu konuda ilerleme göstereceğinizi düşünüyorsanız set alabilirsiniz. Ya da nereden başlayacağınızı tam olarak bilemiyorsanız da bu setlerden birini almanızı tavsiye ederiz. Eskiz çizim karakalem setlerine internet üzerinden yapacağınız araştırmalarla bulabilirsiniz. Bu setlerin içerisinde; resim defteri, dereceli kurşun kalem seti, hamur silgi ve kaynaştırma kalemleri yer almaktadır. 
Karakalem çizim adım adım nasıl yapılır isimli yazımızda, karakalem çiziminin püf noktalarından ve yapmanız gereken alışverişten kısaca söz ettik.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.