Kartuş Nedir? Ne İşe Yarar?

29-06-2020 12:32
Kartuş Nedir? Ne İşe Yarar?

Kartuş nedir? Ne işe Yarar?


Yazıcı mürekkebi, diğer bir ismi ile kartuş olarak anılmaktadır.  Kartuşlar iki farklı renkte bulunur. Renkli kartuş, siyah-beyaz kartuş modelleri bulunur. Kartuş sayesinde bilgisayarda girilen verileri, kağıda aktarılması sağlanır. Yazının renkli veya siyah beyaz olacağını bilgisayardan belirleyebilirsiniz. Kartuş bittiyse veya bir sorun varsa, bu uyarı bilgisayardan ya da yazıcıdan uyarı şeklinde bilgi gelir.

Kartuş ve Toner arasındaki fark var mı?


Kartuş ve toner çok sık karıştırılan ürünlerdir.  Toner, mürekkebi toz halinde baskı aşamasına getiri. Kartuş ise mürekkebi ısıtma yöntemiyle mürekkebi püskürtür. Böylelikle yazıcıya hazırlama işlemini tamamlamış olur. Kartuş ve toner bittiği zaman kolaylıkla dolumu yapılmaktadır. İsterseniz aldığınız yerden, isterseniz kendiniz değişim sağlayabilirsiniz. 
Baskı çeşidinize göre kartuş veya toner seçiminizde değişiklik gösterebilir. Pratiklik ve profesyonellik açısından küçük ölçekli baskılarda tonerler daha fazla tercih edilir.  Büyük ölçekli baskılarda ise kartuş tercih edilir. Toner ve kartuşun ortak noktası, içerisindeki mürekkep bitince yeniden doldurulması mümkündür. Tonerde toz mürekkep kullanılırken, Kartuşta mürekkep ilave edilir. Güzel bir kalite istiyorsanız orijinal toner ve yazıcının orijinal olması gerekir. Aksi takdirde ürününüze zarar verebilirsiniz. Bu da size maliyet oluşturabilir.

Toner Çeşitleri:


Kartuş modelleri kendi aralarında çeşitlere ayrılır. Kişiler ihtiyaç ve özelliklerine göre seçim yaparlar.

Siyah ve renkli yazıcı mürekkebi Çeşitleri


Epson T6642 L100/L200/L300 Cyan Mürekkep 70 ml olarak hem siyah hem de renkli yazıcı mürekkebi bulunmaktadır. Sitemizden kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.
 
Kartuş Çeşitleri:
Kartuş ürünleri  içerisinde bulunan maddeye göre farklılık gösterir.
Canon Cl-541 XL Renkli Kartuş
Canon Cl-546XL Renkli Kartuş
Hp 301 Kartuş Seti 2’li Paket Siyah ve Renkli gibi birçok ürünler bulunmaktadır.
 
urunsec.com sitemizden tüm kartuş ve toner ürünlerini bulabilirsiniz.

Kartuş Fiyatları:

Kartuş fiyatları kişilerin bütçelerini zorlayacak tarzda değildir. Herkesin evinde alıp kullanabildiği ürün modellerindendir. Ürünü almadan önce fiyat araştırması yapmakta fayda vardır. Ürün seç mağazası olarak müşterilerimize en kaliteli ürünleri sunmaya devam ediyoruz. Web sitemizden ürünler hakkında bilgi alabilir ve kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.

Yazıcı alırken nelere dikkat etmeliyim?

Yazıcınızın çok fonksiyonel olması önemlidir. Böylelikle kullanacağınız kartuş ve tonerlere de uyum sağlar. Alacağınız ürünün orijinal olmasına önem vermelisiniz. Alışveriş yapmadan önce ön araştırma yapmanızda fayda var. Aksi takdirde, ürün alırken zarara uğrayabilirsiniz. Ürün kalitesi ve fiyatını eşit dengede tutarak seçim yapmanız saha sağlıklı olacaktır. 


Kartuş ve Toner hakkında sık sorulan sorular?

 
Kartuşun bittiğini nasıl anlarım?
Kartuş bittiği zaman, çok verimli performans göstermez. Bazı yerleri silik, ve net çıkmaz
 
Kartuş/ Toner değiştirirken nelere dikkat etmeliyim?
Kartuş değiştirmek için ürün hakkında bilgi sahip olmak gerekir. Yanlış kısımlarına dokunulduğu zaman kartuşla zarar verebilir ve kullanılmaz hale getirebilirsiniz. Bu yüzden uzman  kişilerden destek almak gerekir.
 
Kartuş /Toner alırken nelere dikkat etmeliyim?
Yazıcınızın markasına uyum sağlaması gerekir.
 
Kartuşu/ Toneri renkli mi siyah beyaz mı almalıyım?
Kullanacağınız alana göre değişiklik gösterir. Renkli kartuş çok sık tercih edilen bir üründür. Yazıcınızın markasına uyum sağlaması gerekir.
 
Kartuş/Toner temizliği nasıl olmalıdır?
Kartuş temizliği ince iştir. Özel kısımlarına zarar verildiği zaman, kullanılmaz hale getirebilirsiniz. Kartuş temizliği yaparken kuru bezle toz alabilirsiniz.
 
Kartuş için yazıcı seçimi nasıl olmalıdır?
Her kartuş, her yazıcıya uyum sağlamayabilir. Tek renk kartuşlar, standart yazı işlerinde, renkli kartuşlar ise renkli grafik ve tasarım işlerinde sıklıkla tercih edilir.
 
Kartuşu yazıcıya nasıl tanıtabilirim?
Ürünü cihaza taktığınızda bilgisayardan bir uyarı alacaksınız. Uyarı ve bildirimleri takip ederek kolaylıkla tanıtma işlemini tamamlayabilirsiniz. 
 
Kartuş ömrünü nasıl uzatabilirim?
Yazıcınızı kullanmadığınız zamanlarda, kapalı konumda kullanmanız hem yazıcı hem de kartuş ömrünü uzatacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.