Kırtasiye Markaları: Kırtasiye Geçmişine Kısa Bir Bakış

10-10-2020 09:30
Kırtasiye Markaları: Kırtasiye Geçmişine Kısa Bir Bakış

Kırtasiye Markaları: Kırtasiye Geçmişine Kısa Bir Bakış

Sektör bazlı düşünüldüğünde müşterilerin büyük bir oranı kırtasiye markaları konusunda değişmez kriterlere sahiptir. Sırf bu sebeple kırtasiye ürünleri markalarla eşleşmiştir. Örneğin, kalem denildiğinde akla ilk Rotring, yapıştırıcı denildiğinde ise akla ilk UHU gelmektedir. Üretim bantlarında sağlanan başarı kalemi Rotring, yapıştırıcıyı ise UHU yapmaktadır. Fakat öyle bir marka vardır ki deyim yerindeyse ülkemizde kırtasiyenin kelime anlamı haline gelmiştir. Bir tahmininiz var mı? Online Kırtasiye Alışverişi Markası Ürünseç.com
 
Elbette ki Faber Castell. 1761 yılında Almanya merkezli olarak kurulan marka başarılı bir aile şirketidir. Kalem, silgi, defter, yapıştırıcı aklınıza gelebilen tüm kırtasiye ürünlerinin üretimini sağlayan kapsamlı bir kuruluştur. Türkiye yöneticiliğini Adel firması yapan markanın, daha uzun yıllar popülerliğini kaybetmeyeceği aşikar.

Kırtasiye Markaları Nelerdir?

Ülkemizde yalnız dünyada geniş bir kullanım kitlesine sahip birçok markayı kırtasiye siteleri içerisinde bir arada bulabilirsiniz. Bu anlamda her bütçeye göre marka tercihi yapabilmek mümkündür.
Satın alacağınız ürünün nitelikleriniz, ortalama fiyatı belirlediğiniz taktirde hangi markanın ürününü almanız gerektiği paradoksuna son verebilirsiniz. Markanın ürün kalitesini anlamak adına marka hakkında temel seviyede bilgiye sahip olmanız sizin yararınıza olacaktır. İşte Türk kırtasiye markaları  ve dünyadaki popüler kırtasiye markaları;

Pilot: Japonya, Tokyo merkezli kalem üreticisi bir markadır. Kalem haricinde kağıt ve mücevher üretimi de yapmaktadır. Fakat en popüler olan hepimizin bildiği gibi tükenmez kalemlerdir. Öğrencilik hayatında en az herkesin bir kere dahi olsa da kırtasiyeden satın aldığı bu marka tükenmez kalemlere pilot dememize sebep oldu.

Stabilo: Markanın adını duyduğunuz anda aklınıza renkli tükenmez kalemleri getiren bu firma 1855 yılında Almaya’da kurulmuştur. Her kırtasiyede ürünlerine rastlayabileceğiniz Stabilo markasının kalemleri ortalamanın biraz üzerinde olsa da, oldukça kalitelidir. 
 
Pritt: Henkel tarafından oluşturulan bir marka olup, yapıştırıcı ürünlerinde ünlenmiştir. 
Gıpta: Türkiye kurulmuş bir marka olup, Ankara merkezlidir. Defter, ambalaj üretimi konusunda ön planda olan firma geri dönüşüm işlemleri konusunda büyük yatırımlar yapmaktadır. 

Faber Castell: Ülkemizde yüksek popülariteye sahip olan marka birçok başarılı kırtasiye ürününe imza atmıştır. Almanya merkezlidir. Kalem, silgi, defter, çanta gibi pek çok farklı ürünün üretimini sağlamaktadır. Geniş bir ürün yelpazesine sahip markanın her ürünü eş değer yükseklikte kaliteye sahiptir. Belki de en çok tercih edilenlerden biri olmasının başlıca sebebi de budur. 

Kırtasiye Markaları Neye Göre Seçilmelidir?

Kırtasiye markalarını neye göre tercih etmeniz başlı başına incelemeye açık bir konudur. Fiyat, kalite, sağlık gibi pek çok faktör göz önünde bulundurularak ürün tercihi yapılması önemlidir. Marka tercihi yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta;
Markanın beklentinizi yansıtıp yansıtmayacağını anlamak adına kullanıcı deneyimlerine başvurabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan yorumlara ya da direkt olarak ürünü kullanan arkadaşlarınıza danışabilirsiniz.
Markanın ilgili ürününün fiyat performans kıyasını yapmalısınız. Fiyatı ile orantlı performans veren bir ürünse rahat bir şekilde satın alabilirsiniz.
Küçük çocukların direkt olarak temas sağladığı ürünlerin dermatolojik testlerden geçmiş, uzmanlarca onaylanmış ürünler olmalıdır. Ucuz kırtasiye malzemeleri konusunda şüpheci davranmanız şarttır. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.