Kırtasiye Nedir? Kırtasiye Malzemeleri Nelerdir?

09-11-2020 10:51
Kırtasiye Nedir? Kırtasiye Malzemeleri Nelerdir?

Kırtasiye Nedir? Kırtasiye Malzemeleri Nelerdir?

Kırtasiye, özellikle öğrencilerin alışveriş yapmayı en çok sevdiği mekanların başında gelir. Öyle ki çoğu kişi mezun olduktan, öğrenciliği bittikten sonra bile kırtasiye alışverişi yapmayı sürdürür. Ben de bu yazımda kırtasiye nedir ve kırtasiye malzemeleri nelerdir sorularına elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım. 

Kırtasiye Nedir?

Kırtasiye halk arasında kırtasiye malzemelerinin satıldığı yer olarak bilinir. Fakat gerçek biraz daha farklıdır. Her türlü kağıt, defter, kitap, kalem, hobi malzemeleri, mürekkep vb. Eşyaların bütününe kırtasiye ismi verilir. Kırtasiye kelimesi Arapça kökenlidir, dilimize oradan geçmiştir. Zamanla ülkemizde kırtasiye malzemeleri satılan yer olarak kullanılmaya başlanmıştır. 

Günümüzde kırtasiyeler daha çok satış yapılabilmesi için okul ve iş yerlerinin yakınında açılmaktadır. Eskiden kırtasiye dükkanları küçük olurken günümüzde büyük çaplı kırtasiyeler de açılmaya başladı. Ayrıca E-ticaret siteleri üzerinden de kırtasiye ürünlerinin tamamına kolaylıkla erişebilirsiniz. ÜrünSeç’te A’dan Z’ye her türlü kırtasiye malzemesini bulabilirsiniz.

Kırtasiye Malzemeleri Nelerdir?

Eğitim ve iş hayatında kullanılan çoğu ürün kırtasiye malzemesidir. Her geçen gün artış gösteren kırtasiye ürünü çeşitleri iş ve okul hayatını oldukça kolaylaştırıyor. Bazı kırtasiye malzemelerini liste halinde sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ajanda
Asetat
Ataş
Aydınger kâğıdı
Bant - bant makinesi
Basılı belgeler
Baskı şeridi
Beyaz tahta kalemi
Bilgisayar aksesuarları
Bilgisayar sarf malzemeleri
Bloknot
Boya kalemi
CD
Cep bilgisayarı
Cetvel
Cilt makinesi
Daksil
Daktilo
Defter
Defter Kabı
Kağıt tutucu
Kağıt ürünleri
Kalemtraş
Kalem kutusu
Karbon kağıdı
Kartpostal
Kartvizit
Keçeli kalem
Kitap Kabı
Kesici
Klasör
Küpnot
Kurşun kalem
Laminasyon makinesi
Lastik
Magazinlik
Marker
Ofis büro malzemeleri
Organizer
Öğle yemeği kutusu
Pano
Pergel
Pil
Pilot Kalem
Post-it
Roller kalem
Seperatör
Suluboya
Şerit ve kartuşlar
Silgi
Silici

Bu listede kırtasiye malzemelerinin küçük bir kısmına yer verebildim. O kadar çok kırtasiye ürünü mevcut ki saymakla bitmez. Siz de kırtasiye ve ofis alışverişinizi ÜrünSeç üzerinden yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.