Kitap Okumanın Önemi ve Faydaları

13-07-2020 15:26
Kitap Okumanın Önemi ve Faydaları

 Kitap Okumanın Önemi ve Faydaları

Kitap Okumanın önemi nedir diye sorduğumuz zaman bunun genel cevabını pek düşünmemiş olabiliriz. Kitap okumak faydalı mı? Bu sorulara cevap kesinlikle evettir. Ama neden? Kitap severler burada mı? Hesaplı fiyata kitap arıyorsunuz ama bulamıyorsanız ürünsec.com sitesi tam size göre.

 

Siteden yapacağınız alışverişleriniz kısa sürede ulaşacak ve çalışmalara kolaylıkla başlayacaksınız. Her alandan ve her türden kitap siparişi verebilirsiniz. Öncelikli olarak hangi alandan kitap alacağınıza karar vermelisiniz. Web sitemizde bulunan geniş ürün yelpazesinden ürün seçebilirsiniz. Ürün seç web sitemizde bulunan ürün grubu şu şekildedir.


Kitap Seçenekleri:

İlkokul ders kitapları

Ortaokul Ders Kitapları

Lise Ders Kitapları

Çocuk Kitapları

Dikkat Güçlendirme Seti

KPSS Kitapları

Sözcükler ve İmla Kılavuzları

YKS Kitapları

YDS Kitapları

ALES Kitapları

DGS Kitapları

LGS Kitapları

Edebiyat

YÖK Dil Kitapları


Aradığınız her kitap çeşidini ürün seç web sitesinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Web sitemizden sipariş vermek çok kolay. Yapmanız gereken tek şey https://www.urunsec.com/ sitesini ziyaret ederek, kitaplar kategorisinden istediğiniz kitabı seçmek. Başka bir yol olarak, web sitemizde bulunan online destek hattından sipariş verebilirsiniz. Web sitemizden yapacağınız kitap alışverişlerinizde 100 tl ve üzeri sipariş verdiğiniz takdirde kargo ücretsiz avantajından kolaylıkla faydalanabilirsiniz.


Kitap Fiyatları

Ürün kategorisine göre ürün fiyatları farklılık gösterir. Zaman zaman kampanyalı fiyatlarımız bulunmaktadır. Bunları takip ederek daha avantajlı alışveriş yapmış olursunuz.


Kitap okumanın önemi:

Kitap okumak, bireyleri kültürel anlamda güçlendiren en etkili şeydir. Günlük yaşantımızı doğrudan etkilemektedir. Özelikle çocukluk döneminde okumaya başlanması gerekir. 1. sınıfta okumayı öğrenilen dönemden itibaren okunan kitaplar çocuklarda oldukça önemli bir yere sahiptir. Okunan cümleleri kolay anlama bu şeylerin en başında gelir. Algılama hissiyatını en üst seviyeye çıkarttığını da söyleyebiliriz.


Son zamanlarda kitap okumak, geri planda tutuluyor olsa da kitap severler kitlesi çok fazla. Girilen sınavlar hep kitap okumaya bağlı olarak hazırlanan sorular. Nasıl? Diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Gerek KPSS gerek YGS, sınavı olsun bu sınavlar hep uzun paragrafa dayalı olduğunu biliyoruz. Sınavda bu paragrafları okumak biraz zaman kaybı. Ama kitap okuyan bireyler, bu paragrafı kolaylıkla ve kısa sürede okuyabiliyor. Elbette bu kişiden kişiye değişen bir durum olsa da kitap okuyanlar bu kısımda 1 adım öne geçiyor. Kitap okumayan kişiler bu paragrafı 2 kere okurken, kitap okuyan kişiler 1 kere okuyarak kolaylıkla anlayabiliyor.


Kitap okumayla ilgili sözler:


·Hedefe yalnız çocukları yetiştirmekle ulaşamayız! Çocuklar geleceğindir. Çocuklar geleceği yapacak adamlardır. Fakat geleceği yapacak olan bu çocukları yetiştirecek analar, babalar, kardeşler hepsi şimdiden az çok aydınlatılmalıdır ki, yetiştirecekleri çocukları bu millet ve memlekete hizmet edebilecek, yararlı ve faydalı olabilecek şekilde yetiştirsinler! Hiç olmazsa yetiştirmek lüzumuna inansınlar! Okullardan başka gazeteler, küçük dergiler köylere kadar yayınlanıp dağıtılmalıdır. Bizim köylümüz ne gazete ne dergi vs. okumaz. Bilenler bilmeyenleri toplayıp, okutmayı, onlara okumayı anlatmayı bir vazife bilmelidir.
Mustafa Kemal Atatürk

·Kitaplar hiç aldatmayan dostlardır.


·Kitap aklın ilacıdır


·Kitap sevgisi, sevgilerin en güzelidir.



 

Ev yaşamında bir evin en kıymetli hazinesi kütüphanesidir. Kitaplığı olmayan bir ev çok anlamsızdır. Son zamanlarda dijital kitap okuma platformları çıktı. Buradan da kitap okunabilir. Ama hiçbir dijital mecra size o kitap kokusunu vermeyecektir. Ürün seç ailesi olarak her gün kendinize kitap okumak için vakit ayırmanızı öneriyoruz.


Bu hem kişisel gelişiminiz için, hem diksiyonunuz için önemli bir durumdur. Aynı zamanda son zamanlarda artan B12 (unutkanlık) gibi durumalar içinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Yaşamınızın her alanında size destek ve fayda sağlaması için kitap okumaktan vazgeçmeyin. Kitap okumaya başladığınızda, en iyi dostunuz olacak.


 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.