KPSS Coğrafya Kaynak Önerileri

16-10-2020 12:14
KPSS Coğrafya Kaynak Önerileri

KPSS Coğrafya Kaynak Önerileri

Coğrafya sözel olduğu kadar sayısal, sınavda öğrencileri ters köşe yapabilme ihtimali olan çok önemli bir derstir. Ben de okul döneminde coğrafya dersinde bir türlü başarılı olamayan bir öğrenciydim. Bunun sebebi ise coğrafyanın kolay bir ders olduğunu düşünüp yeterince çalışmamamdı. KPSS’ye girecek adaylar da coğrafyaya yeteri önemi göstermez, doğru kaynaklardan doğru şekilde çalışmazlarsa genelde başarısız olurlar. Bu yazımda kendi tecrübelerimden yola çıkarak KPSS coğrafya kaynak önerileri yapacağım. Bu listede yer alan kitapları kullanarak KPSS’ye hazırlanırsanız başarılı olacağınızı düşünüyorum. Hadi gelin lafı çok uzatmadan KPSS coğrafya kaynak önerisi listemize başlayalım.

KPSS Coğrafya Kaynak Önerisi 

Bütün kitap önerileri yazılarında yaptığım gibi KPSS coğrafya kaynak tavsiyelerini de konu anlatımı ve soru bankası olmak üzere iki başlık altında inceleyeceğiz. 

KPSS Coğrafya Konu Anlatımı Kitap Önerileri

Coğrafya dersi için sadece konu anlatımlı kitaptan çalışmak ne yazık ki yeterli olmaz. Artık Youtube’da birçok hoca ücretsiz olarak konu anlatım videoları yayınlıyor. Buralardan destek almanızı kesinlikle tavsiye ederim. Tabi bunun dışında mutlaka en az bir adet konu anlatım kitabınız da olmalı. Videoları izlerken buradan takip edebilirsiniz ya da ilerde bir bilgiyi unuttuğunuz zaman geri dönüp hatırlama şansınız olur. Unutmayın KPSS’ye hazırlık uzun bir süreç. Bugün öğrendiğiniz bir bilgiyi sınava kadar hiç tekrar etmezseniz muhtemelen unutursunuz. Şimdi bu bilgiler ışığında KPSS Coğrafya kaynak önerileri listemize devam edelim. 

Benim Hocam KPSS Coğrafya Konu Anlatımı Kitabı

Benim hocam gerek Youtube videoları, gerekse kaliteli KPSS kitapları ile kendini ispatlamış bir yayındır. Sınava hazırlandığım dönem de benim de kullandığım KPSS coğrafya konu anlatım kitabını kesinlikle öneririm. Hem kolay anlaşılabilir bir tasarıma sahip olması hem de Youtube’daki Benim Hocam konu anlatım videoları ile paralel gitmesi bu kitabı rakiplerinin bir adım önüne geçiriyor. Ayrıca kitabın yazarı Bayram Meral hocanın da kalitesinden bahsetmeme sanırım gerek yok. Benim Hocam KPSS coğrafya konu anlatımını gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz. 

İsem Evveliyat KPSS Coğrafya Konu Anlatımı Kitabı

İsem evveliyat ve aşina serileriyle son yıllarda bir hayli popüler hale geldi. Evveliyat serisinin konu anlatım kitapları da gerçekten çok güzel. Fiyat olarak da öğrenciyi üzmeyecek bir fiyata sahip olan evveliyat coğrafya konu anlatım kitabını da alıp kullanabilirsiniz. 

Benim Hocam KPSS Coğrafyanın Hafızası

İçinde hem KPSS konu anlatımı hem de çıkmış sorular barındıran bu kitaba da listemde yer vermek istiyorum. Son 10 yılın ÖSYM sınavlarına bakılırsa soruların birbirine benzediği hatta çoğu zaman aynı soruların ufak değişikliklerle tekrar sorulduğu görülür. O yüzden çıkmış soru çözmek KPSS hazırlık sürecinde oldukça önemlidir. Hem konu anlatım kısmı hem de çıkmış soruları olan Coğrafyanın Hafızasını satın alabilirsiniz. Ayrıca konu anlatım kısmının Youtube videoları ile uyumlu olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

Yargı KPSS Coğrafya Kısa ve Öz Ders Notları

Konu anlatım kitabına ek olarak önemli noktaların, hap bilgilerin yazdığı bir coğrafya cep kitabı da alayım diyorsanız Yargı KPSS coğrafya kısa ve öz ders notlarını tercih edebilirsiniz. 4-5 TL gibi uygun bir fiyata bu kitaba sahip olabilirsiniz. 

HocaWebde KPSS Coğrafya Konu Anlatımı

HocaWeb’de özellikle coğrafya konu anlatım kitabı ile dikkatleri üzerine çeken ve popüler hale gelmiş bir yayın. Kullanan herkesin memnun kaldığı ve benim de en çok ilgimi çeken kitaplardan birisi olan HocaWebde coğrafya konu anlatımına da listemizde yer vermek istedim.
Genel olarak önerebileceğim KPSS coğrafya konu anlatımı kitapları bu şekilde. Hadi gelin Kpss coğrafya kaynak önerileri listemize soru bankaları ile devam edelim.

KPSS Coğrafya Soru Bankası Önerileri

Her derste olduğu gibi coğrafyada da başarılı olmak için bol soru çözümü şarttır. Şahsen ben bir sayısalcı olarak sözel bilgileri en iyi soru çözerek öğreniyorum. KPSS coğrafya soru bankası alırken soruların sınav sorularına benzer olmasına ve hepsinin çözümlü olmasına özellikle dikkat etmelisiniz. 

Benim Hocam KPSS Coğrafya Soru Bankası

Benim Hocam yayınlarının konu anlatım kitapları kadar soru bankaları da güzeller. Bu kitabın da tamamının çözümlü olması ve sorularının sınava yönelik olarak hazırlanması tercih edilebilir kitaplar arasında yer almasını sağlıyor. KPSS coğrafya için Benim Hocam’ın sorularını mutlaka görmelisiniz. 

İsem Aşina KPSS Coğrafya Soru Bankası

KPSS’ye hazırlanırken İsem Aşina setini kullanmıştım. Sorularının zorluk seviyesi orta derecede ve en güzel yanı, bir testte genelde her tip soruya yer vermiş olmaları. KPSS Coğrafya için iki adet soru bankası almak istiyorsanız bunlardan biri için İsem Aşina’yı tercih edebilirsiniz.  Bu soru bankası da tıpkı Benim Hocam gibi bütün soruların çözümüne kitapta yer vermiş. 

Yargı Yayınları Muhteşem Coğrafya Soru Bankası

Fiyat olarak uygun, tasarım olarak güzel ve soru kalitesi olarak da üst düzey olan bu soru bankası da listeye girmeyi hak etti. Yargı, KPSS alanında kendini ispatlamış bir yayın. Gönül rahatlığı Muhteşem Coğrafya kitabını alıp kullanabilirsiniz. Ayrıca soru bankasında yer alan soruların tamamı da çözümlü. 

HocaWeb’de KPSS Coğrafya Soru Bankası

Konu anlatım önerisi yaparken coğrafya konusunda HocaWeb’de nin diğer yayınlardan bir adım öne çıktığından bahsetmiştim. Soru bankasında da piyasadakilerden daha farklı sorulara sahip olmasından dolayı listemde yer vermek istedim. Ayrıca HocaWeb’denin de Youtube’da eğitim videoları mevcut. Buralardan konu çalışması yapıp soru kitabından sorularını çözebilirsiniz. Bilindik yayınların dışına çıkmak, farklı sorular görmek istiyorsanız bu soru bankasını almanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Bu yazımda sizlere elimden geldiğince KPSS coğrafya kaynak önerileri yapmaya çalıştım. Unutmayın, doğru çalışmak kadar doğru yerden çalışmak da önemli.


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.