Kumaş Boyası Nerede Satılır ve Ne İşe Yarar?

13-10-2020 16:06
Kumaş Boyası Nerede Satılır ve Ne İşe Yarar?

 Kumaş Boyası Nerede Satılır ve Ne İşe Yarar?

Kumaş boyası nerede satılır konusuna açık getirmeden önce kumaş boyasının ne işe yaradığından bahsedeceğiz. Mevcut içeriği çoğunlukla duvar boyası ile bir tutulsa da kullanım alanı adından da anlaşılacağı üzere kumaşlardan ibarettir. Kumaş boyası satın almak için linke tıklayın.
 
Kumaş boyalarının kullanım amacı, eskiyen ya da güneşe maruz kalarak rengi solmuş kıyafetleri boyamaktır. Bunların haricinde gerçekleştirmek istediğiniz geri dönüşüm projelerinde de kullanabilmeniz mümkündür.
 
Kumaş boyası sprey, toz ya da sıvı formlarında satın alabilmeniz mümkündür. Eğer alerjileriniz varsa organik kumaş boyası da tercih edebilirsiniz.
 
Boyayı kullandıktan sonra ürünleriniz en az eskisi kadar parlak, yeni ve göz alıcı görünecektir. Kumaş boyaları hemen hemen her tür kumaş üzerinde kullanılabilmektedir. Bu sebeple geniş bir kullanım alanına sahip olduğu söylenebilir. 

Peki kumaş boyası nereden satın alınmalı? Kumaş boyalarını öncelikle kırtasiye, market ya da yapı market konseptli mağazalardan kolayca bulabilirsiniz. Fakat alternatif olarak internet alışverişini de es geçmemelisiniz.
 
Eğer renk konusunda tereddütleriniz varsa, forum sitelerinde kullanıcı yorumlarını okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Fakat bilmenizi isteriz ki kumaş boyaları ile renk değişimi de sağlayabilirsiniz. Renk değişimini yapacağınız renkler arasında ton farkının çok fazla olmamasına özen gösterin.
 
Örnek vermek gerekirse kırmızı tonunda bir kumaşa açık mavi tonda bir kumaş boyası kullanmanız ilginç bir sonuç oluşturabilir. Tabi bu noktada aldığınız kumaş boyasının kalitesi de büyük bir etkendir. 
 

Kumaş Boyası Nasıl Kullanılır?


Kumaş boyası kullanmak düşünüldüğü kadar zor değildir. Fakat iyi bir sonuç alabilmek için dikkatli şekilde kullanılması gerekir. Kumaş boyasını mevcut durumunuza göre çamaşır makinesinde ya da tencerede kullanabilmeniz mümkündür. Çamaşır makinesinde boyama işlemi daha pratikken, tencerede boyama işlemi ise biraz daha uğraştıcıdır. Eğer çarşaf boyayacaksınız çamaşır makinesini kullanmanız daha uygun olacaktır. 
Kumaş boyasını tencerede kullanmak için yapmanız gerekenler sırasıyla şunlardır;
1.Boyamak istediğiniz kumaşı tencerede boya ile birlikte bir süre kaynatın.
2.Ardından soğuk su doldurduğunuz bir leğende kumaşı soğumaya bırakın.
3.Daha sonra üzerine renk sabitleyici döküp biraz bekletmelisiniz. 
4.En sonunda kumaşı sıkıp kurumaya bırakın.
 
Kumaş boyasını çamaşır makinesinde kullanmak için yapmanız gerekenler sırasıyla şunlardır;
1.Kabın içerisinde bir paket toz kumaş boyasını dökün.
2.Ek olarak 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sirkeyi de eklemelisiniz.
3.Son olarak karışıma sıcak su ekleyin.
4.Karışımı tamamen hazırladıktan sonra boyamak istediğiniz kumaşı çamaşır makinesinde 15 dk gibi kısa bir programda yıkamalısınız. (Kumaşın ıslak olması rengi verimli bir şekilde alabilmesi için önemli bir ayrıntıdır.)
5.Kumaşı makineden çıkarmadan hazırladığınız boya karışımını dökmelisiniz. Renk sabitleyiciyi ise yumuşatıcı kısmına dökünüz. 
6.Kumaşı boyama işlemi için çamaşır makinenizden yüksek dereceli ve sıkma işlemi olmayan bir programı (80-90 derece gibi) tercih edin.

Kumaş Boyası Yıkayınca Çıkar mı?

Kumaş boyasının yıkayınca çıkması durumu kullanılan boyanın kalitesine ve boya uygulama işleminin ne kadar doğru yapıldığı ile değişkenlik göstermektedir.
 
Ne kadar doğru bir boyama işlemi uygularsanız uygulayın renk sabitleyici kullanmadan ürünün renginden yüksek bir verim almanız mümkün değildir.
 
Renk sabitleyici sayesinde kumaş boyası kıyafetine derinlemesine işleyecek ve yıkama işlemlerinde çıkma durumu söz konusu olmayacaktır. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.