Okul Öncesi Boyaları İçin Uzmandan Tavsiyeler

25-08-2020 10:16
Okul Öncesi Boyaları İçin Uzmandan Tavsiyeler

Okul Öncesi Boyaları İçin Uzmandan Tavsiyeler

Okul öncesi boyaları için uzmandan tavsiyeler almak ebeveynler için isabetli bir karar olacaktır. Çocukların kişisel kimliği ve yaratıcılığının gelişmesine olanak sağlayan okul öncesi evde eğitim için en doğru adımlardan biri hiç kuşkusuz sağlıklı materyaller kullanmaktır. Az oranda kimyasal bileşen içeren sağlığa zararı olmayan ve ağırlıklı olarak doğal ürünler içeren boya malzemeleri kullanmak oldukça önemlidir. Özellikle 0-6 yaş arasındaki çocukların sağlıkları en küçük olumsuzluktan dahi etkilenebilmektedir. Boyaların çocukların tenine temas etmesi ve direkt olarak soluması durumları göz önünde bulundurularak dikkatli seçilmesi büyük önem taşımaktadır.
Linkten Okul Boyaları Kategorisine gidebilirsiniz.

Okul Öncesinde Kullanılan Boya Çeşitleri 


Okul öncesinde kullanılan boya çeşitleri kesinlikle çocukların sağlığına olumsuz etkiler getirmeyecek niteliklere sahip olmalıdır. 

1.Akrilik Boyalar: Ağırlıklı olarak su bazlı boyalar tercih edilmelidir. Ana maddesi su olan boyaların çocukların sağlığı için oldukça güvenlidir. Bu anlamda akrilik boyalar oldukça kullanışlıdır. Çocuklar için kullanımı pek kolay olmasa da akrilik boyaların sağlığa zararlı bir etkisi yok denecek kadar azdır. Maliyetleri ortalamanın üzerinde olsa da çocuklarınızla birlikte güzel etkinlikler yapabilirsiniz.

2.Sulu Boyalar: Sağlık açısından olumsuz tarafı olmayan sulu boyalar da okul öncesi eğitimlerde sıklıkla tercih edilen bir boya türüdür. Çocuğunuza fırça ile boyayı nasıl kullanacağını dikkatli bir şekilde öğretmek durumundasınız.

3.Keçeli Boyalar: Beyaz kağıtta açığa çıkan canlı renkleriyle göze hitap eden keçeli kalemler, küçük yaştaki çocuklarınız için kullanımı en kolay boya çeşitlerinden biridir. Piyasada satılan yıkanabilir keçeli boyalarla çocuğunuzun sağlığı da güvence altındadır. Dermatolojik testlerden geçmiş markaları tercih etmeniz oldukça önemlidir. Piyasada sahte birçok ürün çocuğunuz sağlığına tehdit unsuru olmaktadır.
 
4.Pastel Boyalar: Karton ve el işi kağıtlarının üzerinde rahatça kullanabileceğiniz pastel boyaların yıkanabilir özellikte olanlarını tercih edebilirsiniz. İnternetten yapacağınız ufak bir araştırma ile gluten içermeyen pastel boyaları da bulabilirsiniz.

5.Kuru Boyalar: Okul öncesinde çocukların en güvenli kullanabildiği boya çeşidi kesinlikle kuru boyalardır. Kalem tutmayı çocuklarınıza öğretmenizin ardında istediğiniz etkinlikleri yapabilirsiniz.

6.Parmak Boyalar: Fırçaya ihtiyaç duymadan çocukların kendilerini kağıt vb. zeminlerde kolayca ifade edebileceği boya çeşidi olan parmak boyalar, son zamanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Çocuklarınızın duyusal deneyimlerini geliştirirken, su bazlı özelliği ile de ellerinden kolayca çıkmaktadır.

Okul Öncesi Boya Çalışmaları 


Okul öncesi boya çalışmaları çocuklarınızın gelişimi adına oldukça önemli paydaya sahiptir. Öğretmenler ve ebeveynler tarafından türetilen birçok ve çocuklarınızın en kritik döneminde eğitimsel anlamda gelişmesine yardımcı olabilecek çalışmalar sayıca fazladır. Okul öncesinde neler öğretilebilir sorusunun cevabı şu çalışmalarla verilebilir:

1.Kuru ya da nemli kağıt üzerinde gerçekleştirilen çalışmalarda sulu boya kullanabilirsiniz. Doğal malzemelerle çocuğunuzun sağlığını da güvence altına alabilirsiniz.

2.Bulaşık süngerini minik parçalara bölmeniz ile birlikte sulu ya da akrilik boyalar eşliğinde sünger ile boya tekniğini kullanarak güzel çalışmalara imza atabilirsiniz.

3.Gelenekselleşmiş bir çalışma olan patates baskısı da hala kullanımı yaygın bir boya çalışmasıdır. Bütün bir patatesi ikiye bölerek bıçak ya da başka bir kesici aletin yardımıyla patatesin üzerine çeşitli şekiller kazıyabilirsiniz. Bu şekillleri boya kullanarak kağıt ya da kartonlara baskı yapabilirsiniz. Bu aşamaların hepsinde çocuğunuza yardım edin ve onu olası tehlikelerden uzak tutunuz.

4.Farklı kalınlıkta ipleri rengarenk bir şekilde boyayınız. Kağıdı ikiye katlayıp arasına boyadığınız ipi kurumadan koyunuz. İpi kağıdın arasından hızlı bir şekilde çekerek güzel desenler elde edebilirsiniz. Çocuğunuz bu çalışmadan oldukça zevk alacaktır.

Okul Öncesi Boya Çalışmaları Faydaları 

Okul öncesi boya çalışmalarının çocuklarınızın gelişmesinde büyük katkılar sağlamaktadır. 
Henüz fırça, kalem gibi materyalleri kullanma yetisinde sahip olmayan küçük yaştaki çocukların parmak boyalar gibi ürünler kullanması zihinsel gelişimini destekler.
Yaratıcılık ve öğrenme becerilerini arttırmaktadır.
Boya, baskı ve dokusal ağırlıkta yapılan çalışmalar çocukların duyusal deneyimlerini geliştirmeye yardımcı olur.
Yapılan çalışmalarla birlikte motor becerilerinin yanında kas gelişimi de desteklenir.
El ve göz koordinasyonun sağlanmasına katkıda bulunur.
Hayal gücünü somut bir şekilde aktarabilmesine dolayısıyla kendini ifade edip dışa vurumunu açığa çıkarmasına yardımcı olur.  
Okul öncesi boyaları için uzmandan tavsiyeler alarak çocuğunuz için en doğru ve en faydalı kararı yazımız ışığında verebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.