Oyun Hamuru Çeşitleri Nelerdir?

25-08-2020 13:21
Oyun Hamuru Çeşitleri Nelerdir?

 Oyun Hamuru Çeşitleri Nelerdir?

Oyun hamuru çeşitleri nelerdir, konusuna geçmeden önce oyun hamurunun tarihi hakkında ufak bir bilgi vereceğiz. 19. yüzyılın sonlarında İngiltere’de sanat öğretmenliği yapan William Harbutt tarafından yumuşak bir kil kıvamında formüle edilmiştir. Daha sonrasında patentini alarak seri üretime geçilmiş gelişimi tamamlayarak günümüzdeki halini almıştır.
Kategorimizden Oyun Hamuru Çeşitleri İnceleyebilirsiniz.

En çok kullanılan oyun hamuru çeşitleri:


Ebeveynlerin oyun hamuru seti şeklinde tercih ettikleri ürünler çocukların gelişimi konusunda büyük fayda sağlamaktadır.
Oyun hamuru setleri içerisinde birçok renk ve oyun hamuru kalıpları yer almaktadır. Çocuğunuz harf ve sayı gibi pek temel konuları eğlenceli bir şekilde öğrenmesine yardımcı olur.
Sanatçıların kullanımına uygun kil hamurları da sıkça tercih edilmektedir. Dayanıklı bir materyal olduğu için tasarımların uzun vadede durmasını sağlamaktadır. 

Oyun Hamuru Ne ile Yapılır?


Oyun hamurunun kullanılabileceği birçok kullanım alanı mevcuttur. Okul öncesi eğitimde çocukların el becerilerini geliştirmesine olanak sağlar ayrıca eğlenceli bir öğrenme modeli olmaktadır. Çocukların oyun hamurundan birçok objeyi kolayca yapabilmesi mümkündür. Sanat çalışmalarında özgün tasarımların oluşmasını sağlamaktadır.
 

Oyun Hamuru Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Oyun hamuru alırken dikkat edilmesi gerekenler çocuğunuzun ve sizin sağlığınız için oldukça önemlidir. Bu anlamda en sağlıklı oyun hamuru markası tercih edilmesi gerekmektedir. Sizler için ufak püf noktaları:
Oyun hamurunun içerisinde yer alan malzemelere dikkat etmelisiniz. Toksik madde ve ağır kimyasalların bulunduğu markaları tercih etmeyiniz. Ağırlıklı olarak doğal malzemelerden üretilmiş ürünleri sepetinize ekleyin.
TSE standartlarına uygun markaları listenize ekleyin. Merdiven altı üretim ile piyasa sunulmuş ürünlerden kaçınınız.
Denemeniz söz konusu olursa hamurun kıvamını göz önünde bulundurarak almalısınız. Uzun süredir rafta bekleyen ürünler kurumuş olabilmektedir.
Çocuğunuzun yaşına uygun ürünleri tercih ediniz. Küçük yaşta bir çocuğunuz varsa kalıp olmayan setleri tercih etmelisiniz. Kalıplar merak duygusu tetikte olan çocuklarınız için bir tehdit unsuru haline gelebilir.

Oyun Hamuru İçindekiler

Oyun hamuru içindekiler genel anlamda erişim sağlayamayabilirsiniz. Çünkü markaların tescilli formülleri sebebiyle malzemeler saklanabilmektedir. Çocuğunuzun sağlığı adına en sağlıklı oyun hamuru markası seçimini yapmalısınız. Kaliteli oyun hamuru markalarının içeriği genel anlamda şu özelliklere sahiptir:
1.Su, tuz ve un temelli bir karışımdan meydana gelmektedir. 
2.Toksik madde içermemektedir, tene temas halindeyken tahrişe sebep olmaz. Aynı zamanda alerjik reaksiyonlar oluşturmaz.
3.Kimyasal maddeler içermemesine rağmen yenilmemelidir. İçeriğinde yüksek miktarda tuz bulunmaktadır. Çocuklar ve evcil hayvanların yemesine karşı ebeveynler dikkatli olmalıdır. Aynı zamanda glutene alerjisi olanlar için tehlike oluşturmaktadır.

Oyun Hamurunun Çocuklar İçin Faydaları

Okul öncesi eğitimde ve ilkokul dönemi eğitimde büyük faydalar sağlanmaktadır.
Çocuğunuz hayal gücünü ve dışa vurumunu somut olarak açığa çıkarmasını sağlayacak bir üründür. Oyun hamurları sayesinde küçük yaşta kendini ifade edebilmektedir.
El göz koordinasyonu ve motor becerileri gelişim göstermektedir. 
Kas yapısı ve kemik gelişimi için de olumlu etkiler barındırmaktadır.
Eğlenceli bir materyal olduğu için ebeveyn ve öğretmenler için eğitim konusunda yardımcı olur. Bu anlamda renkli oyun hamurları çocuklarını dikkatini fazlasıyla çekmektedir.
Duyu organlarının işleyişine büyük katkılar sağlar.
Sosyal anlamda gelişmesini arkadaş edinmesini kolaylaştırır çünkü oyun hamurları çocuğun oyun kurma becerilerini de geliştirmektedir.
Oyun hamuru çeşitleri arttırmanız halinde çocuğunuzun yaratıcılığına da katkı sağlamış olabilirsiniz. Farklı renkleri bu sayede tanıyabilmekte, objelerin hangi renkle özdeştiğini kolay bir şekilde öğrenebilmektedir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.