Pastel boya çalışmaları kolay yoldan nasıl yapılır?

11-08-2020 15:12
Pastel boya çalışmaları kolay yoldan nasıl yapılır?

Pastel boya çalışmaları kolay yoldan nasıl yapılır?

Pastel boya,  resim yapmanın en önemli parçalarından biridir. Pastel boya kalem şeklinde olan renk renk boyalar halindedir.  Öğrenciler,  eğitim döneminin başladığı andan itibaren resim dersi görmeye başlarlar. Resim derslerinde kullanılan boyalar; kuru boya, sulu boya ve guaj boyadır. Bu boyalardan en sık tercih edilen boya pastel boyadır. Pastel boya ile resim yapmak diğer boyalara daha kolaydır. Pastel boya çalışması yaparken daha kolay şekilde yapabilmek için bazı püf noktalar vardır. Bu püf noktalar daha kısa sürede resim ve boyama yapmanızı sağlar.
Pastel boya ile resim yapmaya başlarken, nasıl bir resim çizeceğinize karar vermelisiniz.  Pastel boya da ilk kural kullanacağınız renkleri belirlemelisiniz.  Boyama işlemine başlarken, açık renklerden başlanmalıdır. Örneğin; bir manzara resmi çiziyorsanız, seçtiğiniz rengin açık tonlarından başlayarak koyu rengine kadar gidilir. Bu şekilde daha göz alıcı ve güzel gözükecektir. Pastel boya yapılırken dikkat edilmesi gereken başka bir konu ise, renk karışımlarına dikkat etmek gerekir. Örneğin sarı ve kırmızı rengini bir arada kullanarak farklı renklerin çıkmamasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde renk karışıklığına sebebiyet verebilir. Bu kurallara uyulduğu takdirde hem teknik olarak hem de görünüm olarak güzel bir resim olacaktır. İnce detaylarda resim becerisine ve tarına kalmış bir durumdur.

Pastel boya çeşitleri nelerdir?

Pastel boya ile bir şeyler çizmek  ve boyamak istiyorsunuz ama pastel boyayı nereden alacağınızı bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Ürün seç. com sitesinde aradığınız birçok pastel boya çeşitleri bulunmaktadır. 

Pritt pastel boya Çantalı 36 renk,24 renk, 18 renk,12 renk
Bic Yağlı Pastel Boya 36’lı Kutu
Bic Duo Magix Farklı Yüzeyler için  pastel boya 8 renk
Fatih Silky Crayon soft hel Boya 6 renk
Goyal oil pastel boya 24 renk
Sakura Expressionist Oil Pastel Boya 12’li
Talens Panda Oil Pastel Boya 12’li
Faber Castell Multi Crayon Patel 10 renk
Faber castell plastik çantalı tutucu özellikli pastel boya 36 renk,
 
24 renk, 18 renk gibi bir çok farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Ayrıca pastel boyanın kuru ve yağlı olmak üzere 2 farklı modeli vardır. Bu ürünleri web sitemizden kolaylıkla bulabilirsiniz. Aynı gün kargo fırsatıyla kolaylıkla, ürüne ulaşabilirsiniz.

Pastel boya fiyatları:

Ürünseç.com farkıyla pastel boya alabilirsiniz. Bu ürünler kişilerin bütçesini zorlayacak türde değildir.  Ürünler yağlı pastel boya ve kuru pastel boya olmak üzere fiyat farklılığı olabilmektedir. Ayrıca bu ürünler takım sayısına göre de değişiklik gösterebilir. Ürünler ihtiyaca göre belirlenip, seçim yapılması gerekir.

Pastel Boya ile sık sorulan sorular

Pastel Boya lekesi nasıl çıkar?
Lekenin bulaştığı bölgeye göre temizlik de değişir. Örneğin; halıya bulaştıysa bez yardımıyla silinebilir. Bezin nemli olmasına dikkat edilmesi gerekir.
Pastel boya alırken nelere dikkate edilmelidir?
Pastel boya alırken fiyat uygunluğu ve ürün kalitesi ilk sırada yer almalıdır.
Pastel Boya çeşitleri nelerdir?
Toz pastel boya ve kuru pastel boya çeşitleri vardır.
Pastel Boya renkleri nelerdir?
Pastel boyalarda Soft ve koyu renkler bulunmaktadır. Satışına göre seçimler yapabilirsiniz.
Kuru pastel boya kırıldı. Ne yapmalıyım?
Kırılması çok sorun olmaz. İki kısmı ile de boyama işlemine devam edebilirsiniz.
Pastel boya ile güzel resimler nasıl yapılır?
Pastel boya da amaç, boyayı çok bastırmamaktır. Bu şekilde yapıldığı zaman boyanın kırılmasına sebep olursunuz.  Boya ne kadar hafif  kullanılırsa o kadar güzel sonuçlar alırsınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.