Resim Fırçası Nasıl Temizlenir? Resim Fırçası Nedir?

22-06-2020 15:14
Resim Fırçası Nasıl Temizlenir? Resim Fırçası Nedir?

 Resim Fırçası Nasıl Temizlenir? Resim Fırçası Nedir?

Resim fırçası nasıl temizlenir? Resim fırçası nedir? Yapacağınız çalışmaları daha kaliteli ve güzel bir halde yapmanız için tasarlanmış envanterlerdir. Resim fırçası ile en ince noktalara bile girerek, detaylı çalışmalar yapabilirsiniz. Resim fırçasında önemli olan, yapacağınız çalışmaya göre fırça seçmenizdir. Çalışmalar yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli şey,  fırçanın temiz olmasıdır. Fırça ne kadar temiz olursa, çalışmanız da o kadar gösterişli olacaktır. Resim çalışmaları yaptıktan sonra, fırçanızı anında temizlerseniz, fırça üzerinde boyalar kurumamış olur. Bunun yanı sıra boya çeşidine göre de boya, temizliği farklı şekilde olabilmektedir.
 Resim Fırçası nereden satın alınır diyorsanız. urunsec.com doğru adrestir.

Resim fırçası almak istiyorsanız linkten ürünlere ulaşabilirsiniz.

Resim fırçası nasıl temizlenir?


Resim fırçası temizleme yöntemlerini paylaşmak istiyorum. Çalışmalar yaparken, yanınızda boya paleti ve su kabı bulunur. İşlem bittikten sonra, fırçayı suda dolandırarak üzerinde bulunan boyaların, kurumadan akıtılması sağlanır. Bu süreç çok önemlidir. Eğer boya kurursa daha farklı ve uzun işlemler yapılacaktır. Kap içerisinden çıkardığınız fırçayı, lavaboda ılık suyla elinizle ovalayarak yıkayabilirsiniz. Böylelikle boya çok kolay şekilde çıkacaktır. Eğer boya kuruduysa, bu süreç biraz daha uzayacaktır.  Böyle durumlar için de fırçalarınızı, sıcak su dolu kapta bekletebilirsiniz. Ama su kaynar derecede olmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde boya fırçasına ve sapına zarar verebilirsiniz. Suyun sıcak olması boyanın yumuşamasını sağlayacaktır.

Akrilik Boya Fırçası Nasıl Temizlenir?


Akrilik boya ile yaptığınız çalışma bittikten sonra, dikkat edilmesi gereken ilk şey fırçaları temizlemektir. Fırça temizlenmezse, daha sonra kullanılmayacak hale gelebilir. Bu yüzden her çalışmadan sonra fırça temizleme işlemi yapmalısınız.
Fırçayı temiz bir bez veya peçete ile silin,
Fırçanın kıllarını, elinizle ovuşturarak arada kalan boyaları temizleyin
Bez nemli olursa daha güzel olur.
Boyanın ilk temizleme işlemi bitince, suyun altına tutabilirsiniz.
Yıkadığınız suyun ılık olmasına dikkat edin.  Duru suyla yıkamanız yeterli olacaktır.
Eğer bu yapılanlar size bir çözüm oluşturmadıysa tiner veya özel boya temizleyicileri ile kolaylıkla çıkarma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Sulu Boya Fırçası Nasıl Temizlenir?


En sık kullanılan boya çeşitlerinden birisidir. Ama en kolay çıkan boyalardan birisidir. Her boya gibi bu boyanın da kurutulmaması gerekir. Aksi takdirde, daha fazla uzun süreç temizlik işlemi olacaktır. Boyama işlemi bittikten sonra, 
Fırça temiz bir suya batırılır.
Temiz bir bez yardımıyla kurulanır.
Fırça temizliğinde ilk amaç fırça aralarında kalan boya kalıntıları temizlemektir.
Lavabo altında, tırnak yardımıyla, elinizde ovuşturarak yıkayabilirsiniz.
Sabun kullanılabilir. Detaylı şekilde durulandığı zaman bir sorun olmayacaktır.
Yıkama işlemi bittikten sonra temiz bir bezin üzerinde kullanılmaya bırakılır.

Yağlı Boya Fırçası Nasıl Temizlenir?


Yağlı boya su bazlı boya olduğun için kolay çıkabilen bir boyadır.  Her boya gibi, boya kurumadan temizlenmesi gerekir. Boya işlemi bittikten sonra,  fırçanızda bulunan boyaları peçete veya kuru bir bez yardımıyla sıyırabilirsiniz. Bu işlemi nazik şekilde yapmalısınız. Aksi takdirde boya fırçasında,  dökülmeler olabilir. 

Guaj Boya Fırçası Nasıl Temizlenir?


Su bazlı boya çeşitlerinden birisi olan guaj boya, kuruduğu zaman biraz zaman alabilir. Özellikle palet ve fırçada bu durum sıklıkla görülür. Buradaki amaç boyanın kurutulmaması gerekir.  Guaj boya kuruduğu zaman, tabaka halinde kalan ve kuruduğu zamanda temizlik konusunda kişileri uğraştıran bir üründür.  Guaj boya temizliği yapılırken palet ve fırça yapılması gerekir.
Palet temizliği boya işlemi biter bitmez suyun altına tutulmalıdır.
Köpüklü bir sünger ile ovularak yıkanmalıdır.
Fırçada aynı şekilde suyun altında ovularak yıkanması gerekir.
Suyun ılık olması önemlidir.
Yıkama işlemi bittikten sonra, temiz bir havluyla üzerinden geçirilerek kurumaya bırakılmalıdır.
Bu işlemi her boya işleminden sonra yaparsanız fırça ve paletin kullanım ömrünü arttırmış olursunuz.

Kurumuş boya fırçaları nasıl temizlenir?


Boya temizliği, her boya için aynıdır. Hepsinde tek ortak nokta boyanın kurumaması gerekir. Kuruduğu zaman temizliği zor olacaktır.  Bu yüzden kişileri daha farklı çözümler aramaya itecektir. Kurumuş boya kalıntılarını temizlemek için, selülozik (boya inceltici) bir maddenin içerisinde temizlemek gerekebilir. Boyalar fırça kılları içerisinde kuruduğu için, birbirine yapışan hale gelir. Bunun için fırçaya özel bir tarak ayarlamanız gerekir.  Tarak sık uçlu ve ince olmalıdır.  Böylelikle her fırça kılı tane tane hale gelecektir. Tarama işleminden önce fırçayı çok kaynar olmayacak şekilde, suda bekletip tararsanız daha kolay ve hızlı sonuç alabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.