Silgi Ne Zaman Bulundu?

28-08-2020 12:36
Silgi Ne Zaman Bulundu?

Silgi Ne Zaman Bulundu?

Silgi ne zaman bulundu, konusunu açıklığa kavuşturacak netlik belirtilen bir tarihi belge yoktur. İlk defa 1752 yılında Fransız Akademisi’nde bir tutanakta silgiden bahsedildiği bilinmektedir. 1770 yılında ise birer inçlik küpler oluşturulmuş ilk kauçuk silgi İngiliz mühendis Edward Nairne tarafından piyasaya sürülmüştür. 
Eskiden silgi yerine ne kullanılırdı sorusu da akıllara gelmektedir. Çünkü silginin çok eski bir tarihi yok az önce de bahsettiğimiz gibi. Eski çağlarda grafit ve kara kömür kalem izlerini silmek için beyaz ekmeğin içinin kullanıldığı bilinmektedir. Hatta günümüzde bazı sanatçılar kara kalem çalışmalarında gölgelendirme için bu tekniği kullanmaktadır.

Silgi Nasıl Yapılır?

Silgi günümüzde ağırlıklı olarak bitkisel yağ, ince süngertaşı ve sülfürle bağlı kauçuğun bileşenlerinden meydana getirilmektedir. Karışım işleme aygıtları aracılığıyla işleni ve kalıplardan geçirilerek sertleşmesi beklenir. Vinil de sıklıkla tercih edilen bir silgi hammaddesi olmuştur. Hatta kauçuğa göre daha rahat bir kullanımı olduğundan bile söz edebiliriz. 
Silgi yapımı zor olmamakla birlikte evde bulabilme imkanını sahip olduğunuz yoksa da market, kırtasiye, yapı market gibi yerlerden kolayca satın alabileceğiniz malzemelerle silikondan silgi yapımı sağlayabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler:
1.Yağlı bir kağıdın üzerine bir miktar mısır nişastası dökün.
2.Nişastanın üzerine silginizin büyüklüğü ile orantılı miktarda silikon sıkın.
3.İki malzemeyi karıştırarak kıvamlı bir hamur elde etmeye çalışın.
4.Akrilik boya gibi su bazlı boya kullanarak silgi hamurunu renklendirin.
5.Silikon kısa sürede sertleşen bir madde olduğu için şekillendirme işlemine hemen başlayın. 
6.Silginize diledeğiniz şekli verin.
7.Silginizi kenara koyarak kuruyup sertleşmesini bekleyin. İşte silikon silginiz hazır.

Silgi Çeşitleri Nelerdir?

Silgi çeşitleri hammadde, şekil, renk ve niteliklere göre değişim göstermektedir. İlk silgiler kauçuk bazlı yapılmaktayken günümüzde vinil, silikon gibi maddeler de kullanılmaktadır. Bunların haricinde daha farklı bir silgi yapısı olan daksil de tükenmez kalemle yazılmış yazıları silmeyi sağlar, şerit ya da kalem şeklinde olabilmektedir. 
Her dönem farklı nitelikteki silgiler o günlere damgasını vurdu. Örneğin 90’larda öğrenciler arasında büyük bir öneme sahip olan kokulu silgi, yakın zamanda okulda eğlence materyali haline gelen hamur silgi ve daha nicesi. Hatta bir dönem de silgi tozundan silgi yapımı öğrenciler arasında gelişen popüler bir akımdı. Artık her renkten her çeşitten değişik silgi modelleri bir arada görebilmek mümkün. 

Silgi Modelleri ve Fiyatları

Silgi modelleri ve fiyatları o kadar çeşitlidir ki iş tercih yapma kısmına geldiğinde büyük bir kafa karışıklığı yaşayacağınız su götürmez bir gerçektir. Her fiyat aralığına silgi bulabilmeniz mümkündür. Silgi modeli tercih ederken dikkat edeceğiniz en önemli nokta silginin kağııtta leke bırakmaması olacaktır. En iyi silgi markalarını tercih etmeniz size yüksek verimli kullanımla rahat bir deneyim sunacaktır. 
Yazımızda size silgi ne zaman bulundu konusundan itibaren başlayarak silginin tarihçesi hakkında ufak bir bilgi verdik. Silginin hayatımızdaki yerinden, nasıl yapıldığından ve çeşitlerinden bahsettik.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.