Slime Nedir, Ne İşe Yarar?

28-08-2020 13:46
Slime Nedir, Ne İşe Yarar?

Slime Nedir, Ne İşe Yarar?

Slime nedir, ne işe yarar sorusu son zamanlarda slime hamurunun popüler bir malzeme olması ve kullanımının yaygınlaşmasıyla herkesçe merak edilen bir durum haline gelmiştir. Slime’ın videoları YouTube, Instagram gibi platformlarda da sıkça paylaşılır hale geldi. Büyük bir kitleye hitap eden slime oyun hamuru, çocuklar için bir oyuncak ve yetişkinler için ise stres atma aracı vazifesi görür. Sosyal medya ağlarında da yapımı, malzemeleri ve kullanımı ile ilgili birçok içerik paylaşılmaktadır. İnsanlar bunların videolarını izlemekten de büyük keyif almaktadır. Yüksek etkileşim almak isteyenlerce slime konulu videolar joker içerik denilse yalan olmaz. Slime ürününü satın almak için linke tıklayınız.

Slime nedir, farklı malzemelerin belli oranlarda karıştırılmasıyla ideal kıvamı alan ve Türkçe’ye "Zıp zıp hamuru” olarak çevrilmiş eğlence materyalidir. Her yaştan insanın en çok çocukların dikkatini çekmiştir. Bunun nedeni ise kuşkusuz akışkan, ele yapışmayan nemli bir dokuya sahip olmasıdır. İngilizce’de "Balçık” anlamına gelen slime kelimesi hamurun dokusu hakkında bize yeterince fikir verir. Sanki bu dünyadan değil de başka bir gezegenden gelmiş gibi görünen bu hamur belli ki daha uzun bir zaman popüler kalmaya devam edecek.
 

Slime Nasıl Ortaya Çıktı?

Slime ilk olarak Mattel firması tarafından oyunca plastik bir çöp kutusu içerisinde 1976 yılında piyasaya çıkartılan bir oyuncaktı. Zararlı bir kimyasal bileşen içeriğin viskoz özelliği ile o dönemde büyük bir ilgi kitlesi oluşturmuştur. 1980’de içerisine kauçuk böcekler, organlar konularak çeşitlendirilmiştir.

Slime Zararlı mı Zararsız mı?

Slime hamurunun zararlı ya da zararsız olduğunu doğrudan söyleyebilmek zordur. Çünkü konu hakkında yapılan çalışmalar oyuncağın net bir zararı olduğunu belirtmemektedir. Risk grubunu elbetteki 0-7 yaş grubundaki çocukları ve bebekleri oluşturmaktadır. Slime zararları hakkında şunu söyleyebiliriz.
Slime, küçük yaştaki çocuklar tarafından gerek göz alıcı renkleri gerekse de dokusu ile ilgi çekmektedir. Özellikle kendi benliklerini oluşturma ve keşfetme güdüsüne sahip yaş grubunun slime hamurunu ağzına atıp yemesi ihtimali söz konusu olabilir. Bu noktada anne ve babaların dikkatli gözlemciler olması büyük önem taşımaktadır.
İçerisinde birçok kimyasal bardıran slime, deriye doğrudan temas ettiği için bilmediğiniz bir alerjiniz varsa bunu tetikleyebilir.
Zararlarından en az seviyede etkilenmek için daha az kimyasal bulunan tarifleri tercih edebilirsiniz. Ya da boraks barındırmayan slime ürünlerini alabilirsiniz.
 

Slime Nedir, Nasıl Yapılır?

Slime yapılışı ve malzemeleri ile ilgili bilgilere sosyal medya platformlarından ve çeşitli blog sitelerinde kolayca ulaşabilirsiniz. Evde kolayca bulabileceğiniz 3-4 malzemeyi belirtilen oranlarda karıştırarak elde edebilirsiniz. Slime malzemelerini yavaş yavaş karıştırarak ideal kıvamda bir slime hamuru elde edebilirsiniz. Ana malzemelerin yanında isteğinize uygun olarak gıda boyası, sim ya da pul kullanarak slime hamurunu ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz.
 

Slime Malzemeleri Nelerdir?

En kolay slime malzemeleri ile evde basit bir şekilde karışım elde ederek slimeınızı oluşturabilirsiniz. İşte slime malzemeleri şunlardır:
1.½ su bardağı tutkal
2.½ su bardağı sıcak su 
3.Gıda boyası ( tercihen)
4. 1 yemek kaşığı deterjan, sabun ya da şampuan 
Kaliteli bir slime yapmanın püf noktası malzemelerin iyi bir şekilde karışıtırılmış olmasıdır. 1 yemek kaşığı deterjanı sıcak suyun içerisinde döküp eriyene kadar karıştırın. Ardından karışımın içerisine tutkalı dökerek karıştırmaya devam ediniz. Karıştırma işlemi slime hamuru için ideal kıvama gelene kadar devam ettirilir. Son olarak tercihen gıda boyası, sim ya da pul gibi malzemeler ekleyerek slime hamurunu ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz.
 

Slime Malzemeleri Nereden Alınır?

Slime malzemeleri, market, kırtasiye ya da yapı market gibi oluşumlardan elde edilebilir. Ya da internet üzerinden sipariş edebilirsiniz. Slime yapma setleri de son zamanlarda oldukça popüler bir ürün haline gelmiştir. Yapmakla uğraşmayı istemezseniz de direkt olarak sıvı yapıştırıcı slime olarak sipariş de verebilirsiniz. Slime fiyatları geniş bir skalada yer almaktadır. Bütçenize uygun ve kimyasal içermeyen pek çok slime hamurunu bulabilmeniz mümkündür. 
Yazımızda slime nedir, ne işe yarar konusu öncelikli olmak üzere popüler bir eğlence aracı olan slime hakkında ayrıntılı bilgiler de verdik.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.