Tahta Kalemi Nasıl Doldurulur?

31-08-2020 11:52
Tahta Kalemi Nasıl Doldurulur?

Tahta Kalemi Nasıl Doldurulur?

Tahta kalemi nasıl doldurulur sorusu kalemi sık bir şekilde kullanan kişilerce merak edilen bir sorudur. Efektif kullanıma sahip olan tahta kalemi mürekkebi bittikçe doldurulabilme özelliği ile uzun bir süre kullanıma uygundur. Kalemin ucu deforme olana kadar kullanabilmeniz mümkündür. Tahta kalemlerinin marka ve modellerine göre değişkenlik gösteren kalem doldurma işlemi yaklaşık birkaç dakikanın ötesinde sürenizi almayacaktır. 
Üstten kapağı olan modellerde kapağı açarak mürekkebi kalemin içerisine rahatlıkla doldurabilirsiniz. 
Arkasından açıp tüpüne ulaşabileceğiniz modellerde ise kalemin bağlantı kısmında tüpünü çıkarıp, mürekkebi içerisinde doldurup tüpü dik bir konumda tutarak kalemi tekrar kapatınız. Bu şekilde kullanıma hazır hale getiebilmeniz mümkün.
Arka bölmesi açılır nitelikte olmayan ve tüpüne ulaşamayacağınız modellerde ise, üstü ince bir şekilde bıçak yardımıyla kesiniz. Ardından uç kısmını bir pense yardımıyla çıkartınız. Şeffaf bir materyale sarılı olan mürekkep süngerin içinde muhafaza edilmektedir. Süngerli yapıyı çıkarıp içerisine mürekkep damlatabilirsiniz. Kalemi kapattıktan sonra dik bir şekilde mürekkebin uç noktaya ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Tahta Kalemi Nasıl Olmalıdır?

Tahta kalemi model seçeneklerine bağlı değişiklik gösterse de ideal bir tahta kalemi için birkaç değişmez birkaç özellik vardır.
Tahta kalemi doldurulabilir nitelikte olmalıdır. Bu sayede kalemi uzun bir süre kullanabilme imkanına sahip olabilirsiniz.
Tahta kalem için tercih edeceğiniz mürekkep ortalama standartın üzerinde olmalıdır. Beyaz tahta üzerinde silinirken leke bırakmamalıdır. 
Tahta kaleminin ucu fazla ince ya da kalın olmamalıdır. Keçeli yapıya sahip ucu kullanım kolaylığı sağlamalıdır.

Tahta Kalemi Yazmıyorsa Ne Yapılır?

Tahta kalemi yazmıyorsa ne yapılır, sorusu akıllara direkt olarak kalemin mürekkebinin tükendiği durumunu getirir. Elinizde mürekkep varsa kaleminizi doldurarak sorunu çözebilirsiniz fakat mürekkebiniz bulunmuyorsa sizi bir süre idare edecek bir çözüm yolu daha vardır.
1.Elinizde deodorant, parfüm ya da kolonya farketmeksiniz hangisi bulunuyorsa yanınıza alın.
2.Yazmayan kaleminizin ucuna birkaç damla damlatın.
3.Kaleminizi bu esnasa dik bir konumda tutarak sallayınız.
4.Kaleminizle birkaç deneme yapın tekrar yazdığını göreceksiniz.

Tahta Kalemi Markaları ve Fiyatları 

Tahta kalemi marka ve fiyatları herkese hitap edecek kadar geniş bir tercih aralığına sahiptir. Piyasada hemen hemen her kalem markasının çıkardığı tahta kalemini bulabilmek mümkün. En iyi tahta kalemi hangisi sorusu sizin kullanım sıklığınıza bağlı olarak değişir. Çünkü her model kalemin yapısı ve mürekkebi farklı standartlarda performans sunmaktadır.

Tahta Kalemi Kullanım Alanları

Tahta kalemi kullanım alanları düşünülenden çok daha fazladır. Eğitim, sağlık, ticaret gibi pek çok çalışma alnında tahta kalemi ihtiyacı oluşmaktadır.
Akıllara gelen ilk kullanım alanı hiç kuşkusuz ki okul, dershane ve özel eğitim kurumları olacaktır. Akıllı tahta sisteminin okullara gelmesinin ardından kara tahtalar tarihe karıştı. Öğretmenlerin ders anlatırken kolay bir şekilde kullanabildiği tahta kalemi eğitim alanında sıklıkla kullanılmaktadır.
Kargo ve türevi taşıma şirketlerinde kolilerin üzerine yazmak için tahta kalemi kullanılmaktadır.
Tasarım ve projelerde de kullanımı tercih edilmektedir. 
Yerel bakkal ve marketlerde fiyat etiketlerini yazmak için tahta kalemi ve benzeri kalemler tercih edilebilir. 
Yazımızda tahta kalemi nasıl doldurulur, tahta kalemi kullanımını iyi bir hale getirebilecek konulardan bahsettik.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.