TYT AYT Sınav Stratejileri ve Tavsiyeleri (2020)

24-06-2020 13:36
TYT AYT Sınav Stratejileri ve Tavsiyeleri (2020)

 TYT AYT Sınav Stratejileri ve Tavsiyeleri (2020)

TYT ve AYT sınavı için psikolojik ve mental olarak hazırlanmak için Psikolojik Danışman Sayın Mustafa Kemal BAYRAM’dan tavsiyeler aldık. Değerli hocamız bize çok değerli ve sınav öncesi ve sınav anında yardımcı olacak pek çok bilgi paylaştı. Sınavda başarılı olmak için bu stratejileri ve fikirleri mutlaka değerlendirin. TYT-AYT sınavı tavsiyeleri ve stratejileri için mutlaka Sayın Mustafa Kemal Hocamızın yazısını okuyun...

Sevgili Öğrenciler,

27 Haziran saat 10:00 da TYT,  28 Haziran saat 10:00 da AYT sınavları yapılacaktır.
Sınava gireceğiniz okula mutlaka önceden gidip görünüz. Okul ortamına uyum açısından çevresinde 20 dk. Vakit geçiriniz. En uygun ulaşım taşıtını kullanınız.

Sınavdan bir gün öncesine kadar deneme ve test çözmeye devam ediniz. Son gün (Cuma) dinleniniz. Oksijeni bol, havadar ortamları tercih ediniz.

Beslenme düzenine dikkat ediniz. Ağır içerikli yiyecekler yemeyiniz.
Ağır sporlar yapmayınız.

Gözünüzü ve zihninizi yoran aktivitelerden uzak durunuz.(Aşırı sosyal medyada vakit  geçirme, yoğun tv programları izleme, Bilgisayar oyunları gibi…)

Uyku düzenine dikkat ediniz. Geç saatlere kadar ayakta durmayınız.

Sınav hakkında olumsuz düşünceler üretmeyiniz. Üreten ortamlardan uzak durunuz. (Sınav öncesi mezuna kalma, sınavın iyi geçmeyeceğini, yoğun sınav kaygısı yaşayacağınıza dair negatif düşünceleri aklınızdan geçirmeyiniz. ) YKS motivasyonunuz ve performansınız çok büyük oranda düşebilir.

Sınavdan 1 gün öncesinde Sınava giriş belgesini ve Nüfus kimlik belgesini hazırlayınız. Belgeleri rahat göreceğiniz bir yere koyunuz.

Sınava giriş belgesini ve Nüfus kimlik belgesini mutlaka götürmelisiniz.
Sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmalısınız.

Sabah aşırıya kaçmadan kahvaltınızı yapınız.(Bal, kuru üzüm, ceviz, fındık, badem, incir gibi yiyecekler yiyiniz.)

Sınavda rahat elbiseler giyiniz. Dar elbiseler sıcak ve terleme sonucunda sizi rahatsız edebilir.

Okul bahçesinde ve bina içinde sosyal mesafeye dikkat ediniz. Maskenizi mutlaka takınız. Tanımadığınız kişilerle yakın mesafeden sohbet etmeyiniz. (Sınav esnasında maskenizi çıkarmanıza izin verilecektir.)

Sınav öncesi heyecan ve sınav kaygısı yaşayabilirsiniz. Bu normaldir, kısa zamanda geçecektir. Kendinize olumlu telkinler yapınız. Sınav öncesi ve sınav esnasında gevşeme ve nefes egzersizlerini mutlaka yapınız.

Yanınızdaki suyu, sınavın başında hepsini değil de sınav esnasında aralıklı yudumlayarak içiniz. Hepsini içerseniz sınav esnasında tuvalet ihtiyacınız olabilir. Bunun için sınavdan çıkmak yasaktır.

Zaman yönetimine dikkat ediniz.

Sorular üzerinde çok vakit geçirmeyiniz. Turlama tekniğini mutlaka uygulayınız.
Sınav cevap anahtarını dikkatli kodlayınız. Soruların cevaplarını gruplar halinde kodlayınız.
TYT sınavından sonra arkadaşlarınızla ve başka kişilerle sınavın analizini yapmayınız. Bu konuda sizi arayanlara cevap vermeyiniz.

TYT Sınavın istediğiniz gibi gitmemesi moralinizi bozmasın. TYT ye girip düşük puan alıp, YKS' de yüksek puan alan öğrencilerin sayısı çoktur.
 

TYT ve AYT Sınavından önce okunacak dua

Sınavdan önce mutlaka dua ediniz. ("Rabbi Zidni İlmen Ve Fehmen ve İymanen.Rabbi yessir ve lâ tüassir Rabbi temmim bil hayr. Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ hû aleyhi tevekkeltu ve huve rabbül arşıl azîm ".)

YKS Sınavında başarılar dileriz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.