TYT Matematikte Net Arttırma Programı

07-09-2021 09:40
TYT Matematikte Net Arttırma Programı
New Page 1

TYT Matematikte 5 Netten 15 Nete Çıkma Programı

10 Haftada TYT Matematikte Netlerimi Nasıl Yükseltirim?

Merhaba arkadaşlar sizlere çok güzel bir çalışma programı hazırladım. Bu çalışma programına uygun şekilde çalışırsanız inşallah 10 hafta içinde 3-5 netlerden 13-15 netlere ulaşacaksınız.

 Bilinçsel Yayınları Güncellenmiş 2022 TYT Aperitif Matematik Soru Bankası

Not: 10 HaftadaTyt Matematikte 15 Nete Çıkma Programı içinYeni Güncellenmiş 2022 Aperitif Matematik kitabını tavsiye ediyorum (https://www.urunsec.com/urun/bilincsel-yayinlari-tyt-aperitif-matematik-soru-bankasi), programı bu kitaba göre hazırladım ancak kitabı almak zorunda değilsiniz, isterseniz elinizde bulunan kolay-orta seviyesinde bir kitapla buTyt Matematik’te 5 Netten 15 Nete Çıkma Programını uygulayabilirsiniz.

 

Değerli arkadaşlar Tyt Matematikte bazı öğrencilerin 3-5 net civarında takıldıklarını ve netlerini artırma noktasında çok zorlandıklarını gördüm ve daha önceki yıllarda öğrenciler için 7 haftada Matematik temelimi nasıl atarım şeklinde instagram’dan bir program paylaştım. Bazı arkadaşlar uyguladılar ve bana çok teşekkür eden oldu, netlerinin bu program öncesindeTyt Matematikte 2-3 olduğunu daha sonrasında TYT Matematikte netlerinin 12-13 olduğunu söylediler inşallah siz de bu programı ‘TYT MATEMATİKTE 5 Netten 15 Nete Çıkma Programı uygulayarak netlerinizi yükseltirsiniz.

 

Merhaba arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz bu program sayesinde 9 haftada inşallah Tyt Matematik netlerinizi 3-5 netten 13-15 nete çıkaracaksınız.  

 

Kazmayı küreği alan gelmiş, hoş gelmiş bu işi birlikte halledeceğiz. Bana güvenin, 16 yıldır bu sektördeyim, matematiği kötü olup da çok iyi seviyelere gelen çok öğrenci gördüm. Bir öğrencimin matematiği çok zayıftı, mezuna kaldı tekrar hazırlandı ve şu an da Konya Selçuk Hukuk da. Bana yazdığı bir yazı da var maillerimde nasıl başardığına dair. Bu şekilde örneklerim uzayıp gider. Öncelikle bu işin sırrı yapabileceğine inanmak ve kendine güvenmektir.

 

Not: Masanızda motivasyonunuzu ve özgüveninizi artıracak telkinler içerecek materyalleri bulundurmanızı özellikle tavsiye ederim. Vereceğim linkte bu ve benzeri ürünleri bulabilirsiniz. (https://www.urunsec.com/arama/motivasyon kartları)

 

Motivasyonumuzu yüksek tutalım ve kendi seviyenize uygun kitap kullanalım. Bizim motivasyonumuzu düşürecek kitapları şimdilik çözmeyelim. O nedenle şimdilik sadece -yazarı olduğum- bilinçsel Yayınlarından çıkan Aperitif matematik kitabımı öneriyorum. Kitabı almak isteyenler için linki buraya bırakıyorum.(https://www.urunsec.com/urun/bilincsel-yayinlari-tyt-aperitif-matematik-soru-bankasiBu kitabı ben ve arkadaşım Erhan Gürgil bunun için yazdık. Bu kitabın en önemli özelliği matematiği sevdirmesidir. Öncelikle önerdiğim filmi onurlu bir adam mümkünse bu akşam değilse en geç yarın öğleye kadar izleyin, yorumlarınızı bu yazının yorum kısmına  yazın.

 

Değerli arkadaşlar aperitif matematik kitabımızda kapsamlı bir güncellemeye gittik. Kapsamlı bir güncellemeye gitmemizin sebebi son yıllarda Tyt Matematikte soru tarzlarının ve soruların zorluk seviyelerinin önemli oranda değişmesi oldu. Biliyorsunuz siyah kapaklı kitapta yeni tarz soruları diğer testlerin arasında karışık şekilde vermiştik. Ancak öğrencilerin konulara çalışırken farklı şekilde çalıştıklarını fark ettik. Tyt Matematik temelini daha sağlam atmak için öncelikle klasik soruların çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yeterli sayıda klasik sorulardan oluşan test çözülüp konuyu kavradıktan sonra yeni tarz sorulara geçiş yapılmasının uygun olduğunu düşünüyoruz. O nedenle bilinçsel yayınlarından çıkan kitabımızın güncellenmiş halinde konu özetinden hemen sonra klasik sorulardan oluşan testleri verdik akabinde yeni tarz sorulara temel alıştıran yeni tarz aperitif sorularımızdan oluşan testleri verdik. Böylece öğrencilerimizin TYT Matematik mantığını daha hızlı kavrayacağını düşünüyoruz. 

 

Acele etmeyin, gün gün programa uyalım.

YouTube’ dan konu çalışırken videoyu durduralım ve orada çözülen soruları tekrar kendimiz çözelim konu çalışırken önemli kısımları not şeklinde yazıp özet çıkaralım.

Ayrıca programla ilgili sormak istediğiniz her şeyi bu yazının altına yorum olarak yazabilirsiniz.

Tyt Matematikte 5 Netten 15 Nete Çıkma Programı | 9 Haftada Tyt Matematikte 15 Nete Çıkma Programında yer alanlar

·        Youtube Konu Çalışması

·        Konu tekrarı özet çıkarma

·        Soru çözme

·        Çözülmeyen soruların, çözümleriyle birlikte Aperitif Bilgi Seyir Defterine yazılması ve zaman zaman bu defterin tekrar edilmesi. 

·        Önerilen filmlerin izlenilmesi

 

1. hafta

1. gün       Aperitif matematik kitabı sayfa 5-6 (Aperitif Bilgi 1-4)

2. gün       Aperitif matematik kitabı sayfa 7-8 (Aperitif Bilgi 5-6)

3.gün        Aperitif matematik kitabı sayfa 9-10 (Aperitif Bilgi 7-9)

4.gün        Aperitif matematik kitabı sayfa 11-12 (Aperitif Bilgi 10-11)

5.gün        Aperitif matematik kitabı sayfa 13-14 (Aperitif Bilgi 12-15)

6.gün        Aperitif matematik kitabı sayfa 15-22 (İşlem Yeteneği Test 1,2,3,4)

7.gün        İlk 6 günde çalışılan konular ile ilgili özet çıkarıp defterinize yazın. Çözemediğiniz soruları öncelikle kendiniz uğraşın, çözmeye çalışın, çok ciddi şekilde uğraşmanıza rağmen çözemediyseniz kolaya kaçıp hemen video çözümüne bakmayın. Öncelikle bu çözemediğiniz soruyu çözemediğiniz soruları yazdığınız deftere yazın ya da yeni tarz bir soru ise o soruyu kesin defterinize yapıştırın. Yine de o soruyu çözemediyseniz artık kitabımızdan video çözümü inceleyin. Video çözümü dikkatle dinledikten sonra videoyu kapatın ve çözülmeyen soruları yapıştırdığınız defterinizi açın, videoya bakmadan o sorunun çözümünü defterinize yazın. Bu defteri sakın kaybetmeyin. Size 15 net yaptıracak defter bu defter. Bu deftere çözemediğiniz soruları yazacaksınız ya da yapıştıracaksınız. Tyt Matematik’te 5 Netten 15 Nete Çıkma Programı | 10 Haftada Tyt Matematik’te 15 Nete Çıkma Programında bu deftere atıfta bulunacağım ve bu programımızda defter tekrarı dediğimde hangi defter olduğunu anlayacaksınız. Daha sonrasında ilerideki haftalarda çözülemeyen defterden eski soruların çözümlerini kapatıp tekrar kendiniz çözeceksiniz. Bu defter bizim çalışırken kullandığımız kara kutu, seyir defteri olacak. Bu deftere bakarak sizin ne kadar ilerlediğinizi görebileceğiz. Bu defterin adı Aperitif Bilgi Seyir Defteri olsun.  

Değerli arkadaşlar dikkat ettiyseniz 7. Gün yapacaklarınızı detaylı şekilde anlattım. Çok açık ve net söylüyorum bu Aperitif Bilgi Seyir defterini tutamayan, önemsemeyen, çözemediği sorulara uğraşmayan, aman boş ver bununla uğraşacağıma yeni konuya çalışırım diye diğer günlere çalışmaya kalkışan zarar eder. Bu programdan istediği verimi alamaz. Bu 7. Gün için yazdıklarımı harfiyen yapan öğrenci inşallah 9 hafta sonunda 3-5 olan netini 13-15 e hatta daha fazlasına ulaştıracaktır. Bundan emin olabilirsiniz.

Önerilen film:   Onurlu insan

 

2. hafta

1. gün        Temel kavramlar (Sayı kümeleri) Youtube konu çalışması

Youtube siz de farkındasınız çok güzel anlatan hocalar var, benim sizden istediğim temel kavramlar konusunu en az iki farklı hocadan youtube dan dinlemeniz ve bu konu ile ilgili not çıkarmanız. İki farklı hocadan dinlemeniz önemli.

Temel kavramlar konusunda ‘Sayı kümeleri, pozitif-negattif sayılar, tek-çift sayılar, asal sayılar, aralarında asal sayılar, ardışık sayılar,’ konularını göreceğiz. Bu konuları youtube da aratarak da dinleyebilirsiniz. En az iki hocadan…

2. gün       Temel kavramlar (Sayı kümeleri) Soru Çözümü Aperitif matematik kitabı sayfa 25-28

3.gün        Temel kavramlar (Pozitif-Negatif sayılar)Youtube konu çalışması

4.gün        Temel kavramlar (Pozitif negatif sayılar) Soru Çözümü Aperitif matematik kitabı sayfa 29-30

5.gün        Temel kavramlar (Tek Çift sayılar) Youtube konu çalışması

6.gün        Temel kavramlar (Pozitif negatif sayılar) Soru Çözümü Aperitif matematik kitabı sayfa 31-32

7.gün        Temel kavramlar (Asal sayılar) Youtube konu çalışması ve Temel kavramlar (Asal sayılar ) Soru Çözümü Aperitif matematik kitabı sayfa 33-34

Önerilen film:   Bir efsanenin hayatı

 

3. hafta 

1. gün        Temel kavramlar (Ardışık sayılar) Youtube konu çalışması

2. gün        Temel kavramlar (Ardışık sayılar) Soru Çözümü Aperitif matematik kitabı sayfa 35-38

3.gün       Konu tekrarı, özet çıkarma, çözülemeyen soruların Aperitif matematik seyir defterine yazılması

4.gün       Temel Kavramlar Aperitif Matematik Kitabı sayfa 39-46 Yeni tarz soru çözümü

Değerli arkadaşlar, Aperitif matematik kitabımızdaki yeni tarz sorular sizlerin klasik sorulardan yeni tarz sorulara geçiş yapabilmeniz için özel olarak hazırlanmıştır. Kendinizi birazcık zorlamanızı istiyoruz, kendinizi birazcık zorladığınızda yeni tarz soruların o kadar da zor olmadığını göreceksiniz. Yeni tarz sorulara alışma, alıştırma yeni bir bakış açısı kazandırma niteliğinde olan bu soruların çözülmesi bu programın başarıya ulaşması için elzemdir. O nedenle sakın ben bu tarz soruları yapamıyorum diye bırakmayın. Aksine gerçek TYT sınavında bu sorular çıkrığı için bu sorular benim hayatımı kurtaracak, bu soruları mutlaka çözmeliyim motivasyonuyla hareket edin. Yeni tarz soruları gözünüzde büyütmeyin ancak soruya odaklanıp bu soru benden ne istiyor diye düşünün, çözemediğiniz soruları hemen geçmeyin. Diyelim ki ilk soruyu çözemediğiniz ve yapamadınız ve soruyu anlamadınız ve soruyu geçmek istiyorsunuz. İşte burda durun ve dediğimi yapın. Boş bir kağıt alın. Sorunun aynısını defterinize yazın. Seçenekleri de yazın. Soruyu çözmeye çalışmayın sadece yazın. Soruyu iki defa okuyun. Soruyu çözmeye çalışmadan soruda ne anlatılıyor, soru neden bahsediyor, hangi konu ile ilgili, bunları düşünün. Örneğin soru temel kavramların hangi alt konusuyla ilgili olabilir. Örneğin soruda kapı numaraları ardışık sayı demişse ardışık sayılar konusunu hatırlayın, bu konuda hatırladıklarınızı kağıda yazın. Şimdi elimizde sorunun yazılı olduğu bir kağıt ve altında soru ile ilgili hissettiklerimiz, sorunun ne anlatmak istediği, hangi konuyla ilgili olduğu ve o konuyla ilgili bildiklerimiz var.

Şimdi arkanıza yaslanın ve soruyu ve yazdıklarınızı iki defa baştan sona sadece okuyun. Bunu yaptıktan sonra sizden şunu istiyorum, soruyu ilk okuduğunuzdaki bakış açınız düşünceniz ile şimdi yani söylediklerimi yaptıktan sonra arasında fark var mı, neler hissediyorsunuz, bunları yoruma yazarsanız sevinirim. Dikkat ederseniz yarım sayfa yazı yazdım ama hala soru çözümüne geçemedik. Merak etmeyin şimdi geçiyoruz.

Şimdi yeni bir boş kağıt alarak sorunun bizden ne istediğini yazın ve artık soruyu çözmeye çalışın. Soruyu çözdüyseniz, soruyu ve çözümünü boş bir kağıda güzelce yazın bana atasibrahim@yandex.com a mail atın. Sorunun çözümünü yapamadıysanız bu dediklerimi tekrar yapın. Evet dalga geçmiyorum. Boş bir sayfa alın ve soruyu tekrar yazın. Arkasından üstte söylediklerimi tekrar yapın. Eğer çözerseniz bana mail atın. Çözemezseniz bu değimi tekrar yapın. Bu boş sayfaya soru yazma olayını üç defa adam gibi yaptıktan sonra eğer hala soruyu çözemediyseniz. Artık bilinçsel yayınları Aperitif matematik video çözümünü izleyebilirsiniz. Videoyu öylesine izleyip geçmeyin lütfen. Kendi hazırladığınız boş sayfaya soru soruyu ve düşündüklerinizi yazdığınız sayfaları karşılaştırın, hangi noktalarda eksiğiniz var, bu soru ile ilgili neleri yanlış ya da doğru yaptığınızı düşünün. Video soru çözümünü izledikten sonra videoyu kapatın ve Soruyu boş bir sayfa yazın ve altına kendiniz sorunun çözümünü yazın, kendinizi kontrol edin, eğer soruyu anladıysanız, çözümü rahatlıkla yazabileceksiniz. Eğer videoyu kapattıktan sonra sorunun çözümünü kendiniz tek başına kağıda yazamıyorsanız bilin ki siz bu soruyu anlamamışsınız. O nedenle soru çözüm videosuna tekrar dönün ve soruyu tekrar izleyin. Sorunun çözümünü tek başınıza, videoya bakmadan yapana kadar videoyu tekrar dinleyin. Bazı arkadaşlar bu yazdıklarımı hafife alıp bunlar önemli değil soruyu yazmaya gerek yok bunlar çok mantıksız falan diyebilirler. Ancak sen onlara itibar etme bana güven. Benim dediklerimi harfiyyen yaparsan inşallah Tyt Matematik’te 5 Netten 15 Nete Çıkma Programını bitirenler hedeflenen Tyt Matematik’te 13-15 hatta daha fazla nete ulaşacaklardır. Bu dalga geçen arkadaşların da netlerinin yükselmediğini maalesef göreceksin. O arkadaşların da kaç net yaptığını hep beraber göreceğiz. Ben onların da yüksek net yapmasını isterim. Ancak Tyt Matematik’te 3-5 net yapan arkadaşların gerçek sınavda yüksek net yapmaları için bunları yapmaları gerekir diye düşünüyorum.

5.gün        Benden size kafa izni ve küçük bir ödev: Lütfen bu programı buraya kadar getirenler bugün hem dinlensinler hem de program hakkındaki düşüncelerini bu sayfaya yorum olarak yazsınlar. Eğer bu 10 Haftada Tyt Matematik’te 15 Nete Çıkma Programı  faydalı buldularsa lütfen üşenmesinler, yorum yazsınlar, olumlu olumsuz her türlü eleştiriye açığım. Siz de görüşlerinizi yoruma mutlaka yazın. Eğer yorum olarak yazmasanız da program ile ilgili görüşlerinizi bana (atasibrahim@yandex.com)'a mail atabilirsiniz.

6.gün        Sayı basamakları Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa 47-48 konu özeti nin çalışılması

Değerli arkadaşlar Youtube konu çalışması ve konu özetinin nasıl olacağını yukarıda açıkladım. Lütfen onlara dikkat ederek bunları uygulayın.

7.gün        Aperitif matematik kitabı soru çözümü sayfa 49-54

Önerilen film: Forrest Gump

 

4. hafta

1. gün        Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü sayfa 55-60

Değerli arkadaşlar yukarıda yeni tarz sorularla ilgili stratejimizi anlattım lütfen ona dikkat ederek çalışalım.

2. gün        Sayı basamakları ile ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

3.gün        Faktöriyel Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa 61-62 konu özetinin çalışılması

4.gün        Aperitif matematik kitabı soru çözümü sayfa 63-66

5.gün        Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü sayfa 67-68

6.gün        Faktöriyel ile ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

7.gün        Bölünebilme Kavramı  Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa 69-70 konu özetinin çalışılması

Değerli arkadaşlar, lütfen youtube konu çalışmasını en az iki hocadan dinleyerek ve üstteki anlattığım noktalara dikkat ederek 

Önerilen film: Acil arama, The Call Halle Berry

 

5. hafta

1. gün       Aperitif matematik kitabı soru çözümü sayfa 71-78

2. gün       Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü sayfa 79-82

3.gün        Bölünebilme Kavramı ile ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

4.gün        Asal Çarpanlara Ayırma Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa 83-84 konu özetinin çalışılması

5.gün        Aperitif matematik kitabı soru çözümü sayfa 85-88

6.gün        Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü sayfa 89-92

7.gün        Asal Çarpanlara Ayırma ile ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

Önerilen film önerinizi yoruma yazın motivasyon için…

 

6. hafta

1. gün        Ebob-ekok Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa 93 - 96 konu özetinin çalışılması

Bu konu sizi biraz zorlayabilir, ancak sakın bırakmayın, Youtube da videoyu dikkatle dinleyin. Bu konunun özünü kavramanız önemli, sakın anlamadan geçmeyin. Burada bir kırılma noktası yaşanacak. Ya anlamadan bu konuyu geçeceksiniz, ya da sağlam şekilde öğrenip ciddi bir temel atacaksınız. Lütfen kelimelere odaklanıp soruda en az geçiyorsa şunu kullan, başka bir kelime geçiyorsa bunu kullan şeklinde ezber yapmayalım. Konunun özünü kavrayalım. Konu özetini sağlam şekilde çıkartalım. Bu konuya güzel şekilde çalışan arkadaşlarımız netlerde bunun karşılığını alacaktır. Bu konuya harcadığınız efor sizin bu sınava ne derece ciddi hazırlandığınızı gösterir. Hocam o kadar konuştun bu konu çok mu önemli çok mu soru çıkıyor dediğini duyar gibiyim. Bu sorunun önemi sınavda çok soru çıkmasından değil öğrencinin bu konuyu anlama gayretiyle orantılı olarak gerçek Tyt sınavına karşı duruşunu gösterdiği için önemlidir.

2. gün       Aperitif matematik kitabı soru çözümü sayfa 97-104

3.gün        Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü sayfa 105-108

4.gün        Asal Çarpanlara Ayırma ile ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

5.gün        Rasyonel Sayılar Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa 109-110

6.gün        Aperitif matematik kitabı soru çözümü sayfa 111-120

7.gün        Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü ….

Sayfa numaralarını yazmıyorum, kitabın konu sıralamasına göre takip edin.

Önerilen film önerinizi yoruma yazın motivasyon için…

 

7. hafta

1. gün       Rasyonel Sayılar ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

2.gün        Denklem Çözme Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa

3.gün       Aperitif matematik kitabı soru çözümü sayfa

4.gün        Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü sayfa

5.gün        Denklem Çözme ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

6.gün        Basit Eşitsizlikler Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa

7.gün        Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü  Basit Eşitsizlikler ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

 

8. hafta

1.gün        Kafa izni, bugün çalışmak yok, ancak daha önce yapılan çalışmaların değerlendirilmesinin yapılması gerekmektedir.

2.gün        Mutlak Değer Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa

3.gün        Aperitif matematik kitabı soru çözümü sayfa

4.gün        Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü sayfa

5.gün        Mutlak Değer ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

6.gün        Üslü İfadeler Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa

7.gün       Aperitif matematik kitabı soru çözümü sayfa

 

9. hafta

1.gün        Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü sayfa

2.gün        Üslü İfadeler ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

3.gün        Köklü İfadeler Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa

4.gün       Aperitif matematik kitabı soru çözümü sayfa

5.gün       Youtube konu çalışması

6.gün       Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü sayfa

7.gün       Köklü İfadeler ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

 

10. hafta

1.gün       Çarpanlara Ayırma Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa

2.gün        Aperitif matematik kitabı soru çözümü sayfa

3.gün        Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü sayfa

4.gün        Çarpanlara Ayırma ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

5.gün       Oran orantı Youtube konu çalışması ve Aperitif matematik kitabı sayfa

6.gün       Aperitif matematik kitabı soru çözümü sayfa

7.gün        Aperitif matematik kitabı yeni tarz soru çözümü ve Oran orantı ilgili çözülmeyen sorularla ilgili çalışma yapılması Aperitif Seyir defterine yazılması.

Evet bu programı hakkıyla bitirenleri tebrik ediyorum. Tyt Matematikte problemler konusundan önceki tüm konuları böylece bitirmiş olduk. Şimdi yapmanız gereken çok önemli iki çalışma var. Eğer bu çalışmayı yaparsanız netlerinizi sağlamlaştırmış olursunuz.

Birincisi Aperitif Bilgi seyir defterinin baştan sona tekrar edilmesi. Çözülmeyen soruları bu deftere yazmıştık. Şimdi bu defterde hem çözülmeyen sorular hem de bu soruların çözümleri var. Soruların çözümlerini başka bir kağıtla kapatıp kendiniz o soruyu çözmeye çalışın, çözdükten sonra çözümü kontrol edin. Bu şekilde tüm soruları baştan sona tekrar adam akıllı çözün. Sakın üstün körü şu soru varmış bu soru varmış diye geçiştirmeyin.

Piyasadaki herhangi bir TYT denemesinin matematik kısmını alın ve 10 gün boyunca günlük bir deneme çözün. Yapılması gereken çok basit günün erken saatlerinde denemenin matematik kısmında SADECE gördüğümüz beraber çalıştığımız konulardan olan soruları çözün yaklaşık her denemede 15-17 civarında olacak. Problemler konusu ve daha sonraki konulardaki soruları çözmeyin. Her gün denemeyi çözdükten sonra o denemede yapamadığınız soruları tek tek ayrıntılı şekilde analiz edin,  soruları önceki anlattığım metotla çözmeye çalışın, kolaycılığa kaçıp hemen sorunun video çözümüne bakmayın. Bu şekilde o gün yapamadığınız soruların tamamını aynı metotla çözmeye çalışın, en sonda çözemediklerinizi videodan izleyin, sonra kendiniz videoya bakmadan sorunun çözümünü yazın, bunları mutlaka yapın. Bu deneme çözme işini 10 gün boyunca yaptıktan sonra netleriniz artık 13-15 net arasında olacaktır.

Eğer bu programı TYT MATEMATİK’te 5 Netten 15 Nete Çıkma Programı | 10 Haftada Tyt Matematik’te 15 Nete Çıkma Programı  ve dediklerimi harfiyyen yapmış olmana rağmen netlerin artmıyorsa bana (atasibrahim@yandex.com)' a durumunu anlatan detaylı bir mail at. Sana dönüş yapacağım.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.