Uçlu Kalem Önerileri | Öğrenciler İçin En İyi Uçlu Kalem Önerisi

03-02-2021 17:14
Uçlu Kalem Önerileri | Öğrenciler İçin En İyi Uçlu Kalem Önerisi
Öğrenciler, ilkokulda genelde kurşun kalem kullanırlar. Fakat ilkokul yılları bittikten sonra bu kurşun kalemlerin yerini bir an da uçluları alır. Piyasada her bütçeye uygun, birçok farklı özellikte uçlu kalem bulunmaktadır. Haliyle bunların arasında da tercih yapmak bir hayli zordur. Merak etmeyin bu yazımda sizi bu dertten kurtaracağım. Sizlere kendi tecrübelerimden yola çıkarak uçlu kalem önerileri yapmak istiyorum. Hadi gelin başlayalım.

Uçlu Kalem Önerileri

Uçlu kalemin teknik adı versatil kalemdir. Fakat öğrenciler arasında uçlu kalem söylemi daha yaygındır. Dolayısıyla bazı sitelerde ya da kırtasiyelerde uçlu kalemleri versatil kalem olarak da görebilirsiniz, bu durum sizi şaşırtmasın. Uçlu kalem önerisi listemi uygun fiyatlı kalemlerden daha pahalı kalemlere doğru sıralayacağım.

Adel Auto Prime Versatil Kalem

Listemizin ilk sırasında yer alan uçlu kalem Adel Auto Prime. Fiyat performans açısından tercih edilebilir bir kalem. Kolay kolay bozulmaz, aldığınız zaman uzun süreli kullanabilirsiniz. Ayrıca tasarımı da oldukça güzel. Hem canlı renkleri hem de normal siyah rengi mevcut. Şahsen canlı renkler benim daha çok hoşuma gidiyor. Ayrıca dışı yumuşak bir plastikle kaplanmış durumda, güzel bir dokusu var. Bu dış kaplaması sayesinde de yumuşak ve rahat yazım imkanı sunuyor. 


Faber Castell Polymatic 2312 Versatil Uçlu Kalem 

Jumbo diye tabir ettiğimiz kalın gövdeli kalemleri kullanmayı tercih edenler Faber Castell’in bu kalemine kesinlikle şans vermeliler.  Faber Castell Polymatic 2312’nin bu fiyata alabileceğiniz en iyi Jumbo kalem olduğunu söyleyebilirim. Hem ergonomik hem de şık tasarımıyla dizayn olarak da fiyatına göre güzel bir kalem.

Tombow Mono Graph

Gelelim benim listedeki favori kalemime: Tombow Mono Graph. Kullanıcı dostu tasarımı, sağlam ve işlevsel mekanizması, pastel renk seçeneği ve tüm bu özelliklerine rağmen uygun fiyatı; Mono Graph’ı diğer uçlu kalemlerin bir adım önüne geçiriyor. Alışık olduğumuz uçlu kalemler gibi ucu dışarı çıkarmak için kalemin üst tarafına basılmasına gerek yok. İster kalemi sallayarak isterseniz de kalemi cebe tutturmak için kullanılan metal parçaya basarak ucu dışarı çıkarabilirsiniz. Mono Graph’ın gümüş rengi gerçekten çok şık duruyor. Eğer almayı düşünüyorsanız griye göz atmanızı tavsiye ederim.


Rotring Rapid Versatil Uçlu Kalem

Uçlu kalem deyince akla gelen ilk markalardan biri şüphesiz ki Rotring’tir. Rotring Rapid, hem çizim yapmaya hem de yazı yazmaya yarayan mekanik bir uçlu kalemdir. Kullanıcı dostu ergonomik tasarımı, sağlam yapısı ve daha birçok özelliği Rotring Rapid’in uçlu kalem önerileri listemizde yer almasını sağladı. Belki birçoğunuz duymuştur; Rotring, sağlamlığı ile ünlü bir markadır. Dolayısıyla aldığı kalemi uzun ömürlü kullanmak isteyenler Rotring’e yönelebilirler. Rotring kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise: Kalem ucunuzun da rotring marka olmasıdır. Derecesi her ne kadar aynı olsa da farklı marka uçlar bir süre sonra Rotring kalemlerin bozulmasına yol açabiliyor.


Lamy Safari Versatil Uçlu Kalem

Lamy, Faber Castell ve Rotring kadar ünlü olmasa da en az onlar kadar kaliteli kalemlere sahip bir markadır. Sert plastik gövde, 12 gram ağırlık gibi özellikleri olan Lamy Safari, darbelere karşı da dayanıklıdır. Lamy Safari’yi ilk gördüğümde aklıma Faber Castell’in o meşhur grip modeli gelmişti. Tasarım olarak Grip ve Lamy her ne kadar birbirine benzese de teknik özellik bakımından Lamy’nin daha üstün olduğunu söyleyebilirim. 


Rotring 600 Versatil Uçlu Kalem

Listemin son sırasında çizimle uğraşanların yakından tanıdığı Rotring 600’e yer vermek istiyorum. Tamamı metalik gövde, teknik çizim için en uygun ağırlık, ergonomik tasarım ve sayamadığım birçok özellik bu kalemde bir araya gelmiş durumda. Çizimle uğraşanların birçok kalemi olur. Rotring 600’ün gövde kısmının üzerinde yer alan sertlik göstergeci sayesinde kalemin sertlik derecesini görebilir, birçok kalem arasından kolayca ayırt edebilirsiniz. Ayrıca altıgen tasarımı yazı yazarken ve çizim yaparken kalemin kaymasını engeller.


Uçlu kalem önerileri listemde kendi kullandığım ve memnun kaldığım kalemlere yer vermeye çalıştım. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Soru ve görüşlerinizi yorum kısmından benimle paylaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.