YKS baraj puanı düştü. Peki, Sıralamam veya Puanım değişecek mi?

11-08-2021 09:59
YKS baraj puanı düştü. Peki, Sıralamam veya Puanım değişecek mi?


Üniversite Sınavında Baraj Puanı Düşürüldü mü?

- Evet, Üniversite sınavında baraj puanları düşürüldü. 2021 YKS tercih sürecinde ilave bir ek yerleştirme yapılacağı ve bu ek yerleştirmede baraj puanının TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacağını açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Baraj Puanının Düşürülmesi ile ilgili Sosyal Medya Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Baraj Puanının Düşürülmesi ile ilgili Sosyal Medya Açıklaması;

*Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT’de 170 olarak uygulanacaktır.

*Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Barajın düşürülmesi puanımı etkileyecek mi?

– AYT/YDT Puanı 180 ve üzerinde olan adayların "merkezi yerleştirme” ve "ek yerleştirme” işlemlerinde puan ve başarı sıraları korunarak tercih ve yerleştirme süreci daha önce ilan edildiği şekilde tamamlanacaktır.

 

2021 YKS için Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

2021 YKS için Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacak ?

– 2021-YKS işlemlerine mahsus olmak üzere merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar için "ikinci ek yerleştirme” yapılacaktır. Merkezi ve ek yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlara verilecek olan bu ikinci ek yerleştirme imkânından "TYT puanı asgari 140”; "AYT/YTD puanı asgari 170” olan adaylar da yararlanabilecektir.​

İkinci ek yerleştirme işlemleri sürecinde TYT puanı 140 ve üzerinde olan adaylar "önlisans programlarında”, AYT/YDT Puanı 170 ve üzerinde olan adaylar "lisans programlarında” boş kalan kontenjanlara tercihte bulunabileceklerdir.

 

YKS barajı düşünce sıralama değişecek mi?

- AYT/YDT Puanı 180 ve üzerinde olan adayların "merkezi yerleştirme" ve "ek yerleştirme" işlemlerinde puan ve başarı sıraları korunarak tercih ve yerleştirme süreci daha önce ilan edildiği şekilde tamamlanacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.