YKS’ye Son 1 Hafta Kala Ne Yapılmalı?

25-05-2021 17:14
YKS’ye Son 1 Hafta Kala Ne Yapılmalı?
YKS, üniversiteye gitmek isteyen adayların girmek zorunda oldukları bir sınavdır. İki oturumdan oluşan bu sınavda; öğrencilerin hem okuduğunu anlama becerileri hem de bilimsel bilgileri ölçülür. Alınan puanın, gidilecek üniversiteye doğrudan etki ettiği YKS’ye hazırlık süreci, tahmin edersiniz ki biraz zorlayıcıdır. Son ana kadar motivasyonunu kaybetmeden aynı azimle çalışan öğrenciler başarıya ulaşır. Özellikle YKS’ye hazırlık sürecinin son haftası oldukça önemlidir. Bu süre zarfında yapılan küçük yanlışlar, büyük sonuçlar doğurabilir. Bu yazımızda YKS’ye son 1 hafta kala ne yapılmalı? Sorusuna bilimsel araştırmalar ışığında cevap vermek istiyoruz.

YKS’ye 1 Hafta Kala Ne Yapılmalı?

Eğer bir şekilde bu yazıya ulaştıysanız büyük ihtimalle kafanız bir hayli karışık haldedir. "1 hafta kaldı! Süre bitiyor ne yapacağım ben?” Gibi endişelerinizin olması oldukça normal. Öncelikle derin bir nefes almanızı ve mümkün olduğunca üzerinizdeki stresi atmanızı öneriyoruz. Bunu yaptıysanız yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Son hafta yapılması gerekenler ile ilgili pek çok genelleme vardır. Etrafınızdaki herkes bu konuda size tavsiye verebileceğini düşünür. Bu yazıda da belki bu genellemelerden bazılarını işiteceksiniz. Fakat şunu asla unutmayın: Her insan birbirinden farklıdır, kendinizi en iyi siz analiz edebilirsiniz. Dolayısıyla YKS’ye son 1 hafta kala ne yapılmalı? Sorusuna en iyi cevabı verecek kişi sizsiniz. 


YKS’ye 1 Hafta Kala Nasıl Çalışılmalı?

Son hafta çalışmayı tamamen bırakmak yapılan hataların başında gelir. Evet 3 ay önce çalıştığınız yoğunlukta çalışmamalısınız, kafanızın birazcık rahatlaması size iyi gelecektir. Ancak çalışmayı tamamen bırakmak da doğru değildir. Deneme çözerek ya da eksik hissettiğiniz konuları tekrar ederek bu son bir haftayı geçirebilirsiniz. Özellikle gerçek YKS ile aynı saatte deneme çözmeye başlamak sınav psikolojisine girmeniz açısından faydalı olacaktır. 

Deneme çözerken aslında bir yandan da konu tekrarı yapabilirsiniz. Yanlış cevap verdiğiniz sorular hangi konuya aitse o konuyu baştan hızlıca gözden geçirmeniz unuttuğunuz bilgileri hatırlamanızı sağlayacaktır. İster deneme isterseniz de normal soru bankası çözün ama mutlaka yapamadığınız soruların doğru cevabını öğrenin. Yapamadığınız bir soru tipini öğrenmek sizi sınavda binlerce kişinin önüne geçirebilir.

Uzmanlar mümkün olduğunca son haftaya çalışılmamış konu bırakılmamasını öneriyor. Bir haftada yeni bir konuyu çalışabilirsiniz ancak tam anlamıyla öğrenebilmeniz için bu süre yeterli olmayacaktır. Fakat yine de çalışmadığınız konular varsa en kolayından başlayarak çalışabilirsiniz. En azından konuya şöyle bir göz atmak sınavda karşınıza çıkacak olan sorulara doğru cevap vermenizi sağlayacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.