Zeka Oyunları Faydaları

25-07-2020 10:11
Zeka Oyunları Faydaları

Zeka Oyunları Faydaları

 

Herhangi bir bilgiye gerek olmadan, hızlı düşünme, yaratıcılık ve akıl yürütme becerilerinden faydalanma durumudur. Zeka oyunları, çocuklar için oldukça etkilidir. Çocukların, hafızlarını, algılarını ve bilgi, birikimlerini geliştirmek ve güçlendirmek için kullanılabilir. Ayrıca zeka oyunları çocuklar dışında yetişkinler için de oldukça etkilidir. Bilimsel araştırmalara göre yetişkinlerde unutkanlığa iyi geldiği söyleniyor.

 

 

Zeka Oyunları Çeşitleri:

 

Ürün seç web sitesinde zeka oyunları grubunda bir çok ürün grubu bulunmaktadır. Çocukları geliştirmek ve daha farklı düşünmelerini sağlayacak ürün grupları şu şekildedir.

Redka Denge Çubukları: Kutu içerisinden çıkan çubuklar halka içerisine yerleştirilir. Her seferinde halkadan bir oyuncu bir çubuk çeker. Halkayı yıkan oyuncu oyunu kaybeder. Bu oyun 2 kişilik b ir oyundur

Redka Pratik Zeka 1-2: Bu oyun 7 parça ve 36 kareden oluşan tek kişilik bir oyundur. Oyunun amacı hedef gösterilen kareyi boş bırakabilmektir. Bu oyun sayesinde ,iş bitirme, sabır, yoğunlaşma ve çok yönlü gelişime olanak sağlar.

Redka Beş Nokta

Redka Eğlenceli Şekiller

Redka Blook: Oyun 4 kişiliktir. Oyun başlangıcında her oyuncuya 10 adet blok verilir. Piyon ile hamleler yapılarak oyun görevleri tamamlanır. Düşünme üçünü arttırıcı bir oyunudur.

Redka Go

Redka 9 taş- 3 taş

Redka Son Kale

Redka Renkli Küpler:

Redka Parsel: Kutu içerisinde 17 adet ahşap oyun bloğu, 28 adet beyaz plastik misket ve 28 adet kırmızı plastik misket bulunur. Bu oyun sırayla oynanır. 2 kişilik bir oyundur.

Redka Dedektif

Redka Hanoi Kuleleri

Redka Tetris

Redka Kelime Oyunları

Çekirdek Zeka Renkli Şekiller: 3 yaş üzeri oynanabilen bir oyundur. 5 farklı renkten oluşu. 5 çeşit şekil ile 3 boyut yapboz çalışmaları vardır. Bu oyun sayesinde el göz koordinasyonunu geliştirir. Sağ ve sol beyni aynı anda çalışması sağlar.

Çekirdek Zeka Altı

Çekirdek Zeka Renkli Küpler

Çekirdek Zeka Kare Tangram: 1 veya daha fazla kişinin oynayabileceği oyundur. Oyun içerisinde bulunan şekiller 8 parça kullanılarak sırası şeklinde yapılmaya çalışılır. Çocuğa olan faydaları; düşünme becerisini geliştirir, sosyalleşme ve girişkenliği arttırır. Yaş seviyesi 5+ yaşlar için uygundur.

Zeka Oyunlarının Faydaları:

 

Çocuklara zihinsel açıdan fayda sağlayan oyunlardır. Hem fiziksel hem de kişisel olarak fayda sağlar. Bilgi ve beceriyi arttırmanın yanı sıra kendilerine olan güveni de arttırmada oldukça etkilidir.

 

Zeka oyunlarının faydaları:

 

·Unutkanlığa iyi gelir

·Öngörülü davranışlara faydası vardır

·Planlı ve düşünceli hareketler yapmanızı sağlar

·Zekayı ön planda tutarak öğrenmeyi daha kolay hale getirir

·Yeni beceriler edinilmesini sağlar

·Kontrasyonu üst seviyeye taşır

·Olaylara farklı bakış açısıyla yaklaşılmasına olanak sağlar

·Çözüm üretme ve fonksiyonel düşünmeye olanak sağlar

·Yeteneklerin ortaya çıkmasına ve onları geliştirmeye olanak sağlar

·Araştırmacı bir kişilik sunar

·Ezbere dayalı sistemden ziyade daha araştırmacı ve sorgulayıcı bir kişilik kazandırır.

·Başarısız bir durum olduğunda pes etmemeyi, tekrar denemeyi öğretir

·Kurallara bağlı yaşamayı, mücadele etme gücü kazandırır.

·Daha sistematik düşünme sağlar

·Boş vakitlerin daha verimli kullanılmasını ve etkili şekilde yönetilmesini sağlar

 

Zeka oyunları çocukların ve yetişkinlerin hayatında oldukça önemli yere sahiptir. Eğer zeka oyunlarınız yoksa beyin egzersizleri de yapabilirsiniz. Bunlar kelime oyunları, hafıza oyunları, matematik oyunları olarak sıralanabilir. Özellikle 3-5 yaş arasındaki çocuklar için renk oyunları çok etkilidir. Görsel hafızayı güçlendiren bir oyundur. Zeka oyunu almak istiyorsanız, web sitemizden kolaylıkla sipariş verebilirsiniz. https://www.urunsec.com/ web sitemizden 100 tl ve üzeri siparişleriniz de ücretsiz kargo imkanından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.